середа, 21 березня 2007 15:05

Блохін не знає тактики на фарерський матч


- Я б хотів зіграти з Фарерами 22-го серпня. Тоді на островах буде нормальна погода, прийнятний стан газону, і ми б точно виграли. Тепер переможний результат, - гарантувати не можу каже головний тренер збірної України Олег Блохін, 54 роки. - Ми можемо приземлитися на островах, вийти на поле, а суддя відмінить матч через кліматичні умови. І для цього летіти 15 годин?

Питання про можливий перенос матчу Фарери - Україна на серпень журналісти задають Блохіну першим. Увесь тиждень українська та фарерська федерації листуються з європейською та між собою і хочуть відкласти матч. На Фарерах, які в березні ніколи не грали матчі збірної, поле в снігу. Вночі температура опускається до -1С -4С, вдень 0+2 (поєдинок Фарери - Україна повинен відбутися 24 березня о 15.00 за місцевим (17.00 за київським) часом, тоді у фарерському Тофтірі синоптики прогнозують +6+8).

Два роки тому подібна ситуація виникла напередодні матчу Албанія - Україна.

- Принаймні на початку лютого поле в Албанії було кращим, ніж на Фарерах у кінці березня. На "албанському" полі б зіграв без проблем. А так навіть не знаю, яку тактику обирати, який склад. Можу вийти на поле сам, постояти. Фарери ж усією командою відбиватимуться.

Інформації про острів"ян у Блохіна недостатньо.

- Литовці обіцяли прислати касету, але так і не зробили цього, - говорить тренер. - Дивилися тільки відеозапис матчу Шотландія - Фарери (6:0).

Наступної середи Україна прийматиме Литву в Одесі.

- Одесу ми обрали два місці тому, - каже Блохін. - Перестрахувалися, бо не знали, які кліматичні умови будуть у Києві. А взагалі не має значення, де гратимемо з Литвою. Важливо, щоб обіграти прибалтів.

Блохін стверджує, що зараз кадрових проблем у збірній немає.

- Тільки Шуст вилетів. Ну, ще в Ротаня ушкодження. Усі здорові. Усе гаразд у Шевченка. Взагалі його проблеми в "Челсі" - надумані пресою, завжди про це говорив.

Своє ставлення до переходу Тимощука з "Шахтаря" до "Зеніта" наставник висловив так:

- Професіонал прийняв рішення. Тимощук давно хотів піти. Давить на нього тільки сума компенсації ($ 20 млн.). Усі чомусь вирішили, що за такі гроші він повинен на голові бігати і грати за "Зеніт" один.

Блохін не викликав до збірної нападаючого київського "Динамо" Артема Мілевського. Чи не виховує він його таким чином?

- Я не у виправно-трудовій колонії працюю. Сказав Артему, що рівень його гри мене не влаштовує. Мілевському давно слід відпрацьовувати аванси, які йому дала преса та уболівальники.

У останньому товариському матчі з Ізраїлем Блохін спробував нову зв"язку центральних захисників Русол- Чигринський.

- Післяматчевий аналіз показав, що вони непогано зіграли. Як і вся команда. Дивно, бо матч відбувався в лютому. Тому й ставлення футбоілстів до нього було, чесно скажу, не дуже.

Україна і у березні залишилась 11-ою у рейтингу міжнародної футбольної федерації.

- Мені байдуже. Ми були 87-му ми стартом відбору на Кубок світу-2006, але дійшли до чвертьфіналу Мундіалю. Волів, щоб зараз посідали 90-те місце, але пробилися до фінальної частини чемпіонату Європи.

"Газета - по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Блохін не знає тактики на фарерський матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі