четвер, 17 квітня 2014 14:48

"Блохін може залишитися в "Динамо" - Суркіс

"Блохін може залишитися в "Динамо" - Суркіс
Фото: dynamo.kiev.ua

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс після поразки від "Шахтаря" дав інтерв'ю виданню xsport.ua. У ньому він, зокрема, сказав про...

Про відставку Олега Блохіна

Все очевидно і просто: якщо результату немає, тренер йде. І вже не так важливо - була це переповнена чаша терпіння або щось інше. Київське "Динамо" не може другий сезон поспіль перебуває на тих місцях, на яких вона зараз перебуває. Думаю, Олег Володимирович це теж чудово розуміє. Завжди так було: тренер, який не дає результат - йде. Завжди так було у всіх і в будь-якому клубі, тим більше, коли мова йде про команду, в якій ставляться найвищі планки. Зараз формулювання відставки Блохіна не настільки важливе. Є факт: Блохін вже більше не головний тренер "Динамо". Він не впорався з завданнями, які були перед ним поставлені... За два роки, які він очолював команду і прийняв на себе виконати поставлені цілі, він не виконав. Ніхто не ставив перед ним завдання виграти Лігу чемпіонів. Ми хотіли б виграти чемпіонат, потрапити в зону Ліги чемпіонів. Це чітко було прописано в контракті, але не було виконано. Я поважав і продовжую поважати Олега Володимировича. Але не завжди у всіх виходить.

Про поразку від "Шахтаря"

Напевно, ми могли відігратися і навіть виграти, незважаючи на те, що припустилися двох грубих помилок. Звичайно, в нас були проблеми зі складом. Випали два центральних захисники. Драгович відіграв на уколах. Не було Хачеріді, основний наш захисник. Звинуватити гравців у відсутності бажання я не можу. Ті, хто вийшли на поле, старалися як могли. Напевно, мені здається, ми перестали боротися після нічиєї у Львові. І навіть у випадку удачі в Києві у грі з "Шахтарем" навряд чи б в останніх матчах "гірники" вже втратили очки. Нам зараз не настільки вже важливо, третє чи четверте місце. Було завдання виграти "золото", воно не виконане. Знаю, що вболівальники давно хотіли відставки, але й вони і я терпів, зціпивши зуби. Витратив минулого літа рекордні суми на трансфери нових гравців. Всі говорили, що команда укомплектована як ніколи добре. Але в підсумку згуртувати і створити колектив однодумців, напевно, не вдалося. Велика компенсація? Це за великим рахунком не має жодного значення, і я якби хотів, міг звільнити його у будь-який момент. Але мені хотілося дати тренеру час, щоб він розкрився як тренер "Динамо". Отже ще минулого літа могла відбутися його відставка без будь-якої компенсації.

Про перспективи Сергія Реброва

Він зараз затверджений в якості виконуючого обов'язки головного тренера і спокійно буде працювати до кінця сезону. А потім спокійно і виважено приймемо рішення, що нам робити далі. Свого часу навіть у великих тренерів як Віллаш-Боаш, Гвардіола або Моуріньо отримували шанс стати головними, напевно, навіть раніше, ніж Сергій Ребров. Все в його руках. Така можливість у нього буде. Звичайно, можна було дати Блохіну час до кінця чемпіонату і прийняти відставку після закінчення сезону. Але, на мій погляд, ми не могли втрачати дорогоцінний час. Зараз вже буде підготовка фактично до нового сезону. Ми, можна сказати, знімаємо з себе тягар відповідальності і будемо в кожній грі намагатися в першу чергу показувати гру. У команди будуть наступні матчі чемпіонату і півфінал Кубка України. Якщо виграємо в "Чорноморця", буде шанс спробувати виграти хоча б один з трофеїв. Треба було щось робити, не варто було, напевно, чекати, що буде диво і ми почнемо щось вигравати. Я прийняв таке рішення, оскільки гірше вже не буває.

Про інших претендентів на пост наставника

У мене буде час і можливість спокійно вивчати список потенційних кандидатів. Не буду приховувати, можливо, будуть і переговори, але тільки вже після закінчення нинішнього сезону. Але я ні в якій мірі не виключаю кандидатуру Сергія Реброва. Він тренер молодої формації, і хоча у нього немає досвіду, все-таки є поруч більш досвідчені колеги, той самий спортивний директор, які зможуть, якщо треба, підказати або порадити. Якщо не буде прогресу, ми все це побачимо. Маркевич, Бердиєв? Зараз бажаю удачі тільки Сергію Станіславовичу Реброву. У нього сім ігор, і це теж немало. У них буде "лакмусовий папірець" для мене, як потім діяти у відношенні перспектив головного тренера.

Про те, чи залишиться Блохін у структурі "Динамо"

У мене немає до нього жодних претензій. Так в нього не вийшло. Але він кров'ю теж не розписувався за результат. Отже якщо у нього з'явиться бажання, він відпочине, то чому й ні? Якщо він захоче працювати на благо улюбленої команди, ми можемо залишити його в клубі.

Зараз ви читаєте новину «"Блохін може залишитися в "Динамо" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі