середа, 20 жовтня 2010 13:44

Блохін, Луческу і Рамос потрапили у ТОП-50 найкращих тренерів

Блохін, Луческу і Рамос потрапили у ТОП-50 найкращих тренерів
Міжнародна федерація футбольної історії та статистики (IFFHS) опублікувала рейтинг найкращих тренерів першого десятиліття XXI століття. Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу посів у ньому 42-е місце. Головний тренер "Дніпра" Хуанде Рамос випереджає румунського фахівця - він 29-й за рахунком.

У списку з 162-х наставників виявився і один українець - Олег Блохін, який розташувався трохи нижче за Луческу, на 45-му місці списку IFFHS.

З вересня 2003 року по грудень 2007 року Блохін був головним тренером збірної України, вперше вивів її на чемпіонат світу (2006 рік), де разом з командою дійшов до 1 / 4 фіналу. Після збірної України Блохін пропрацював один рік в Росії, тренуючи ФК "Москва". На даний момент наставник сидить без тренерської роботи, однак вже найближчим часом він може стати головним тренером київського "Динамо".

Цікаво, що екс-наставник київського "Динамо" Валерій Газзаєв відстав від Блохіна, зайнявши 74-е місце в рейтингу найкращих тренерів першого десятиліття XXI століття.

Очолює ж рейтинг IFFHS керманич лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер, за яким розташувалися тренер "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон і наставник "Реала" Жозе Моурінью.

За запевненням IFFHS, вони розробили справедливий спосіб визначення кращих тренерів планети. У його основу покладено щорічні рейтинги, які складалися шляхом опитування провідних фахівців з усього світу, починаючи з 2001 року.
За матеріалами Tochka.net, Террикон
Зараз ви читаєте новину «Блохін, Луческу і Рамос потрапили у ТОП-50 найкращих тренерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі