Ексклюзиви
субота, 26 червня 2010 12:48

Блан офіційно замінив Доменека у збірній Франції

Блан офіційно замінив Доменека у збірній Франції

Новим головним тренером збірної Франції з футболу офіційно призначений Лоран Блан. У суботу, 26 червня, він підписав з Федерацією футболу Франції (FFF) дворічний контракт, повідомляє інтернет-видання Goal.com. На посаді наставника національної команди Блан змінив Раймона Доменека, який обіймав цю посаду з 2004 року.

Про те, що Блан змінить Доменека після ЧС-2010, було оголошено ще перед початком турніру. На чемпіонаті світу французи зайняли останнє місце в групі, набравши одне очко в трьох матчах. Команда Доменека зіграла внічию з Уругваєм (0:0), а потім поступилася Мексиці (0:2) і ПАР (1:2).

Крім того, по ходу ЧС-2010 у збірної Франції стався великий скандал. У перерві матчу з Мексикою нападаючий Ніколя Анелька грубо образив Доменека, і незабаром про це написала французька газета L'Equipe. Анелька був відрахований з команди, а на наступний день гравці не вийшли на тренування, передавши головному тренеру колективний лист протесту.

44-річний Блан почав тренерську кар'єру в 2007 році, очоливши французький "Бордо". У 2009 році він привів команду до перемоги в чемпіонаті Франції, проте в сезоні-2009/10 "Бордо" виступив невдало, посівши лише шосте місце в національній першості.

Будучи гравцем Блан в складі збірної Франції виграв чемпіонат світу 1998 року і чемпіонат Європи 2000 року. На клубному рівні він виступав за французькі "Монпельє", "Нім", "Сент-Етьєн", "Осер" і "Марсель", італійські "Наполі" та "Інтер", іспанську "Барселону" і англійський "Манчестер Юнайтед".

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Блан офіційно замінив Доменека у збірній Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути