четвер, 03 лютого 2011 18:52

Блан не викликав на матч з Бразилією головного бунтаря ЧС-2010

Блан не викликав на матч з Бразилією головного бунтаря ЧС-2010

Головний тренер збірної Франції з футболу Лоран Блан не викликав в команду захисника Патріса Евра, який був визнаний головним бунтарем на чемпіонаті світу в ПАР. 9 лютого в Парижі французи проведуть товариський матч з Бразилією, та Евра не потрапив до складу своєї команди, повідомляє Associated Press.

По ходу ЧС-2010, коли головним тренером збірної Франції був Раймон Доменек, футболісти команди бойкотували тренування. Це було зроблено на знак протесту проти відрахування Ніколя Анелька, у якого стався конфлікт з Доменеком.

Головним винуватцем скандалу визнали Евра, який на той час був капітаном збірної. Захисник "Манчестер Юнайтед" отримав п'ятиматчеву дискваліфікацію і вже відбув її. Тим не менше, Блан вирішив не викликати футболіста на гру з Бразилією.

Нещодавно міністр спорту Франції Шанталь Жуанно заявив, що Евра більше грати за збірну Франції не повинен. Блан, пояснюючи своє рішення не викликати гравця, підкреслив, що воно продиктоване лише спортивними причинами.

Після чемпіонату світу Анелька був дискваліфікований на 18 матчів. Крім того, винуватцями скандалу були визнані Франк Рібері, Жеремі Тулалан і Ерік Абідаль. Ця трійця була покарана менш серйозно і вже викликалися до збірної після ЧС-2010.

Склад збірної Франції на матч з Бразилією

Воротарі: Уго Льоріс ("Ліон"), Стів Манданда ("Марсель"), Седрік Карассо ("Бордо").

Захисники: Антоні Ревейєр ("Ліон"), Гаель Кліши, Бакарі Санья, Лоран Кошельни (усі - "Арсенал", Англія), Філіп Мексес ("Рома", Італія), Аділь Рамі ("Лілль"), Мамаду Сахо (ПСЖ ), Ерік Абідаль ("Барселона", Іспанія).

Півзахисники: Алу Діарра ("Бордо"), Абу Діабі ("Арсенал", Англія), Йоан Кабайе ("Лілль"), Йоанн Гуркюфф ("Ліон"), Янн М'Віла ("Ренн"), Блез Матюіді ("Сент-Етьєн "), Флоран Малуда ("Челсі", Англія).

Нападники: Карім Бензема ("Реал", Іспанія), Кевін Гамейро ("Лорьян"), Гійом Оаро (ПСЖ), Луа Ремі ("Марсель"), Жеремі Менез ("Рома", Італія).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Блан не викликав на матч з Бразилією головного бунтаря ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі