понеділок, 27 вересня 2010 17:37

БК "Київ" і "Будівельник" стартували з перемог: результати 1-го туру Суперліги

Без жодних забобонів 13 команд Суперліги розпочали новий сезон. Вірніше, дюжина вже зіграла, а "Миколаїв" - єдиний незмінний учасник Суперліги часів незалежності - зіграє стартовий матч сьогодні. Непарна кількість команд - головна незручність при коловій системі. А регулярний чемпіонат пройде в 4 кола. Команди зіграють по 48 матчів, в минулому році вийшло по 26.

У порівнянні з минулим роком кількість команд скоротилося на дві. "Донецьк" після банкрутства знову в строю, але немає рівненського "Пульсара" і сімферопольських "Грифонів". Нинішній ліміт на легіонерів: в заявці на матч - не менше шести українців, на майданчику - мінімум один.

З цікавих пунктів регламенту: тренерам на матчі не можна бути в джинсах, спортивних костюмах і кросівках; глядачам вхід тільки по квитках з місцями; перед матчем клуб повинен продавати не менше п"яти видів сувенірів. А ще прописано, що в Суперлізі не може бути двох команд з одного міста, окрім Києва.

У першому турі обидві київські команди виграли. Хоча ось ще один парадокс наших реалій. "Будівельник" свій домашній матч проти "Азоту" грав у Дніпропетровську. Тут же завтра "будівельники" проведуть матч кваліфікації Євроліги проти "Хімок". Київський Палац спорту столичному клубу не дали, а в країні тільки дніпропетровський "Метеор" відповідає вимогам ЄЛ. От і довелося генеральну репетицію проводити теж у Дніпрі. Вийшло у команди Хосе Беррокаля непогано. Фестивалив американець Вілсон, якому не довелося звикати до нової триочкової дистанції - забив 4 з 5.

"Київ" без Лукашова, Пустозвонова і Кравцова (залишили команду) не вважався фаворитом на виїзді проти "Дніпра" з двома американцями. Але Черній вкотре показав, що вміє ліпити цікаву команду з того, що є. Кращим у "вовченят" став 20-річний Отверченко - 18 очок.


За матеріалами Сегодня
Зараз ви читаєте новину «БК "Київ" і "Будівельник" стартували з перемог: результати 1-го туру Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі