четвер, 30 жовтня 2008 13:37

Бистров відмовляється грати за збірну через бутси

Зірковий півзахисник московського "Спартака" Володимир Бистров категорично відмовився підписувати контракт із збірною Росії на майбутній рік. Головним спонсором національної команди стала компанія "Адідас", але футболіст не хоче грати в екіпіровці цієї фірми!

Вчора на базі клубу в підмосковній Тарасівці Володимир висловив масу претензій менеджерові національної збірної Миколі Ігумнову, куди функціонер РФС і заступник директора спортивного департаменту РФС Віктор Онопко прибули для того, що вручити збірникам контракти на майбутній рік.

Окрім Бистрова варіанти контрактів вручили також Івану Саєнко і Олександру Павленко, проте про свої претензії представникам РФС заявив тільки Бистров.

- Я не згоден з пунктом, який зобов"язує мене грати в бутсах "Адідас", - обурено заявив Бистров. - У мене немає особистого контракту ні з одним іншим виробником спортивної екіпіровки, але я не хочу, щоб мене зобов"язували грати саме в цих бутсах. Отже контракт у такому вигляді я підписувати не збираюся...

Співробітники РФС були не готові до такого повороту подій. Зазвичай футболісти навіть до ладу не вичитують папери, які їм пропонують підписати. Цим займаються їхні численні представники, агенти. Гравців насамперед цікавлять суми преміальних, а решта умов у всіх договорах стандартна.

Якщо у гравця немає особистого контракту з фірмою-виробником, то він зобов"язаний носити екіпіровку технічного спонсора команди. Якщо Бистров не згоден на такі умови, то він просто не зможе виступати за збірну Росії. Важко собі уявити, що через примхи одного гравця, який до того ж не потрапляє в основний склад національної команди, Російської футбольний союз піде на розрив вигідної довгострокової угоди з провідною світовою компанією. Хоча, з іншого боку, відсутність в команді потенційно одного з кращих правих хавбеків країни, безумовно, стане втратою.

Причиною такого несподіваного демаршу Бистрова є фінансове питання. За словами одного з функціонерів, близьких до керівництва РФС, Володимр, швидше за все, намагається чинити тиск для того, щоб "пробити" собі індивідуальний контракт з "Адідас". Наприклад, такий який є у Романа Павлюченко. Не говорячи вже про таких суперзірок світового футболу якими є Міхаель Баллак, Девід Бекхем, Кака. Переконати спонсорів підписати контракт з Бистровим стане єдиним шансом для РФС, щоб вирішити ситуацію.

Розрахунок Бистров простий: раз йому не пропонують контракт компанії, значить треба брати справу в свої руки. Тільки так можна гарантувати собі пристойні дивіденди, що і намагається робити Володимир. Тільки як би йому не прорахуватися і, в результаті, залишитися і без контракту і без збірної Росії...

LIFE.RU

Зараз ви читаєте новину «Бистров відмовляється грати за збірну через бутси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі