четвер, 13 грудня 2012 12:09

Бігун-ампутант Оскар Пісторіус обігнав коня

Бігун-ампутант Оскар Пісторіус обігнав коня
Оскар Пісторіус обігнав арабського жеребця більше ніж на секунду ФОТО: lenta.ru

Південноафриканський бігун Оскар Пісторіус, в якого ампутовані обидві ноги, випередив арабського жеребця в забігу, який відбувся в столиці Катару Досі. На дистанції 200 метрів Пісторіус обігнав коня більше ніж на секунду. Про це пише видання Herald Sun.

26-річний спринтер виступив в Досі в рамках спеціальної програми заходів, яка покликана продемонструвати, на які досягнення здатні люди з обмеженими можливостями.

Пісторіус, який втратив ноги в ранньому дитинстві, використовує спеціальні протези з вуглепластика. Південноафриканець шість разів вигравав золото Паралімпійських ігор на різних спринтерських дистанціях.

Пісторіус виступає і на звичайних змаганнях. У 2011 році у складі збірної ПАР бігун виграв срібло чемпіонату світу з легкої атлетики в естафеті 4 по 100 метрів. Влітку 2012 року Пісторіус виступив на Олімпійських іграх в Лондоні. Південноафриканець став першим учасником Олімпіади з ампутованими кінцівками.

Зараз ви читаєте новину «Бігун-ампутант Оскар Пісторіус обігнав коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі