понеділок, 07 лютого 2011 08:57

Біатлон. Преск-Айсл. Валя Семеренко показала 13-й результат у гонці переслідування

Біатлон. Преск-Айсл. Валя Семеренко показала 13-й результат у гонці переслідування

Тура Бергер продовжує переможну ходу по трасах Кубка світу. Лідер норвезької збірної в шести останніх гонках п'ять разів ставала першою і один раз фінішувала другою.

Цілком може відчувати себе переможницею і Марі Дорен, яка закінчила гонку другою, ну а Дар'я Домрачева своє третє місце і зовсім підкріпила величезним прапором Білорусі.

Не можна не відзначити і блискучий прорив Андреа Хенкель та Андрея Малі, які забігли в "квіти" з 25-го і 27-го місць відповідно.

Виступ українок залишила двояке відчуття. У Валі Семеренко перша половина гонки йшла чудово, і лідер нашої команди впевнено трималася в п'ятірці найсильніших. Однак на двох стійках Валя допустила сім промахів і лише завдяки фінішному спурту зуміла прорватися на 13-е місце.

А ось Наталія Бурдига (на фото), незважаючи на не дуже вдалу стрільбу, зуміла поліпшити свої стартові позиції і зайняти у підсумку 17-й рядок, що став кращим результатом Наташі в гонках Кубка світу. Інна Супрун також трохи піднялася в порівнянні зі спринтом, але зупинилася на кордоні очкової зони.

Треба сказати, що стрільба дівчат була ускладнена: сильний вітер був поривчастим і мав непостійний напрямок. Унікальну стрільбу в найскладніших вітрових умовах показала Катерина Юр'єва, яка повернулася в гонки Кубка світу.

У той час, як багато суперниць "мазали" по п'ять-сім разів, росіянка обмежилася лише одним промахом і зробила непоганий ривок зі стартового 49-го місця на підсумкове 22-е. Швидкості Катерині поки дуже бракує.

У загальному заліку Кубка світу Валя Семеренко зуміла зберегти сьому позицію. Більше того - вона впритул наблизилася до Анни-Карін Зідек. На вершині мало не сталася зворотна рокіровка, але Кайсі Макаряйнен повернути жовтий біб завадили п'ять промахів в останній стійці.

Тим не менш, вона скоротила відставання від Хелени Екхольм, і боротьба між шведською і фінською біатлоністками тільки починається. Тура Бергер продовжує підйом по рядках класифікації - зараз вона вже четверта, і на американських етапах має шанси на відстань витягнутої руки наблизитися до лідерів.

Продовження біатлонного сезону пройде вже в найближчий четвер, коли чоловіки своїм спринтом відкриють восьмий етап Кубка світу у Форт-Кент.

Результати гонки переслідування у жінок

1. Тура Бергер (0 +1 +2 +1) 35:12.1

2. Марі Дорен (0 +0 +1 +2) +30.7

3. Дарина Домрачева (0 +0 +3 +2) +1:11.2

13. Валя Семеренко (1 +0 +4 +3)

17. Наталія Бурдига (1 +1 +3 +1)

41. Інна Супрун (2 +0 +4 +1)

За матеріалами Biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Преск-Айсл. Валя Семеренко показала 13-й результат у гонці переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі