понеділок, 05 березня 2012 08:57

Бетао і Дуду заблукали на "Олімпійському", футболісти втекли від преси: "Динамо" виграло столичне дебрі
12

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Київське "Динамо" перемогою над земляками з "Арсеналу" відсвяткувало повернення на НСК "Олімпійський". Переможний гол на 65-й хвилині зустрічі провів Олександр Алієв, який незадовго перед тим замінив Бетао.

За годину до матчу перед касами Палацу спорту вишикувалися черги, як на 8 березня до квіткового магазину. Бажаючим обзавестися квиточками на матч довелося стояти під зовсім не весняною погодою. З неба йшов такий сніг, ніби то була ніч перед Різдвом, а не 4-е березня. Дуже тішило те, що на стадіоні його помічав лише у світлі прожекторів (до речі, видовище дуже романтичне). На трибуни сніг не падав завдяки накриттю.

До відновлення чемпіонату "Олімпійський" прикрасили величезними фотографіями. На одній зображені футболісти збірної України, на іншій - "динамівці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алієв приніс "Динамо" перемогу в матчі-відкритті "Олімпійського"

"Ребят, а где вход для прессы?", - цікавиться мій колега в одного із стюардів. Той, подумавши секунду, направляє на Західні ворота №5. Якщо на матчі збірної України та Німеччини до людей у зеленому було чимало зауважень, то тепер їх можна тільки похвалити за вишкіл і вихованість.

"Відкрийте, будь-ласка, сумочку", - вічливо просить дівчина-стюард на вході для преси. Потім ретельно обшукує з ніг до голови. Декого просять вивернути кишені.

"Мені не дозволили пронести запальничку. Довелося залишити у камері зберігання" - скаржиться колега.

Кажуть, тепер так буде кожного разу. А все через сюжет одного з каналів. Журналістка показала, як легко можна пронести на стадіон заборонені речі, насамперед спиртне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матч "Динамо" - "Арсенал" відкриють троє володарів Золотого м'яча

Мабуть, вболівальників обшукували не так ретельно. Фан-сектор "динамівців" двічі запалював файєри під час матчу, а дехто з глядачів на трибунах був у такому нетверезому стані, що йому було вже не до футболу. Таких стюарди акуратно виводили з трибуни. Навряд чи це від пива, а нічого міцнішого на стадіоні не продають.

Перед матчем на поле "Олімпійського" вийшли три володарі "Золотого м'яча" Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко, який пропускав матч через травму. Двоє колишніх і один діючий гравці "Динамо" зробили символічний удар по м'ячу. Наставник збірної видав пас на капітана національної команди, а Шева переправив м'яч Бєланову.

Не пройшло і десяти хвилин матчу, як Мілевському стало спекотно. Нападник скинув рукавички і кинув їх за межі поля. Більшість його партнерів не нехтували цим елементом екіпіровки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорногорець Янко Сімович підписав контракт з "Динамо"

"Доводиться багато ходити, за матч набирається хороший кілометраж для фізичної готовності", - каже Юрій Сьомін після матчу про розміри технічної зони. Коли прибрали рекламні щити, у тренерів з'явилося чимало простору для творчості.

На 65-й хвилині Алієв вписав своє ім'я не тільки у протокол матчу, але й в історію "Динамо", як автор першого голу команди на реконструйованому "Олімпійському". На радощах футболіст побіг святкувати гол до трибун. Разом з Олександром туди направилося ще пів-команди динамівців.

Радості вболівальників "Динамо" не було меж, адже ще після першого тайму диктор по стадіону оголосив, що "Шахтар" і "Дніпро" зіграли внічию — 1:1. Тепер кияни відірвалися від "гірників" на три очки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший матч "Динамо" на "Олімпійському" можна буде подивитися за 10 грн

Додамо, що на 70-тисячний "Олімпійський" прийшло 51 тисяча 284 глядача. Візуально здавалося, що на стадіоні вболівальників і того більше.

Після матчу Бетао запитав дівчину-стюарда шлях до клубного автобуса. Разом із земляком Дуду захисник направився до виходу через мікс-зону, але там футболісти натрапили на зачинені двері. "Динамівці" розгублено переглянулися між собою, трохи потупцювали на місці і звернули у правий бік. За сценою з цікавістю спостерігали журналісти, яким Бетао на прощання весело посміхнувся, мовляв "тільки перша гра на стадіоні, ще не встигли освоїтися".

Адмір Мехмеді, для якого київське дербі стало дебютним поєдинком у футболці "Динамо", пройшов мікс-зоною разом із Брауном Ідейє та Лукманом Аруною. Ніхто з репортерів не зупинив футболістів, через що потім багато хто гірко шкодував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" гратиме на "Олімпійському"

Виявилося, що "Олімпійський" має забагато виходів, насамперед з роздягалень команд. Якщо на стадіоні "Динамо" він був один і у футболістів не було інших шляхів як вибратися непомітними з арени, то тут такий вибір є. Річ у тому, що більше ніхто з гравців "Динамо" не вийшов до журналістів. Так само вчинили й більшість "канонірів".

"Може вони заблукали у лабіринтах "Олімпійського"? Мабуть, сидять зараз у клубному автобусі і думають, куди це поділися всі репортери?", - припустив хтось із журналістів.

Після 40 хвилин очікування стало ясно, що ніхто спілкуватися з пресою не буде. Більшість журналістів були обурені таким вчинком футболістів. Представник "Динамо" попросив вибачення у репортерів і пообіцяв, що більше такого не повториться. Перевіримо через два тижні, коли "Динамо" прийматиме на "Олімпійському" "Дніпро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"

Додамо, що єдиною людиною, яка дала журналістам інтерв'ю у мікс-зоні став Юрій Сьомін. Наставник "Динамо" спочатку провів прес-конференцію, а потім ще й заглянув у змішану зону. Як виявилося пізніше Юрій Павлович відпрацював за себе і за своїх підопічних.

Зараз ви читаєте новину «Бетао і Дуду заблукали на "Олімпійському", футболісти втекли від преси: "Динамо" виграло столичне дебрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі