неділя, 27 січня 2008 14:05

Бенітес примушує гравців розмовляти англійською

Бенітес примушує гравців розмовляти англійською
Багато гравців-легіонерів в клубах англійської прем"єр-ліги стикаються з мовним бар"єром - хоча англійський, здавалося б, давно вже став інтернаціональною мовою спілкування на нашій планеті. Проте в чемпіонаті, де виступає всього лише 38% "місцевих", таким "вавілонським змішенням мов" чи навряд кого здивуєш. Змінити ситуацію вирішив іспанець - наставник "Ліверпуля" Рафаель Бенітес.

- Він спілкується зі всіма нами на англійській мові. Виключення робиться хіба що коли мова йде про чомусь складному, - розповідає земляк тренера "червоних" Фернандо Торрес. - Спочатку було складно, але зараз з кожним днем я починаю розуміти мову все краще, і це допомагає мені в спілкуванні, особливо в місті.

Але Бенітес не обмежується поясненнями з гравцями на англійському, а вимагає, щоб вони спілкувалися на ньому і між собою. Щоб стимулювати у своїх підопічних, для більшості яких англійський рідним не є, тягу до іноземного, він навіть ввів систему штрафів. Уникнути покарання за порушення правила не можуть навіть такі зірки, як Торрес і Рейну.

-У нас в команді 12 іспаномовних футболістів, але ми прагнемо не говорити по-іспанськи, - продовжує Торрес. - Якщо Рафа застукає нас, то доведеться платити штраф.

Джерело: "Газета.ру"
Зараз ви читаєте новину «Бенітес примушує гравців розмовляти англійською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі