пʼятниця, 12 вересня 2008 09:15

Бекхем прощається з футболом

Бекхем прощається з футболом
Останні дні Девід Бекхем провів в Англії, де йому винесли вердикт "Англійський футбол для Девіда закінчився". "Він непоганий футболіст, з ним все гаразд, але якщо ви подивитеся на його кар"єру за останні роки, то нічого не відбулося. Який сенс йому цим займатися? Треба дати йому шанс розвиватися далі, як він і хоче", - говорять гравці та тренери.

Нагадаємо, зараз Бекс є правим півзахисником клубу "Лос-Анджелес Гелаксі". Зовсім нещодавно з команди пішов тренер, що стало для гравця справжнім шоком. "Поза сумнівом, я дуже засмучений тим, що трапилося. Це дуже важко, коли з команди йде такий гарний тренер, як Гулліт. Втім, у футболі трапляється все. Він дуже добре адаптувався в США, хоча різниця між європейським і американськими командами достатньо велика. Він прийняв рішення піти через проблеми у сім"ї, а сім"я завжди була на першому місці. Можливо, Гулліт пішов дуже рано, але я бажаю йому успіху у всіх його справах".

Девід - єдиний гравець Англії за всю її історію, що забивав на трьох чемпіонатах світу (1998, 2002, 2006 рр.). До речі, продовжити кар"єру футболіст хоче на тренерському посту.

Бекхем бажає тренувати збірну Великобританії. Про це він сказав після закінчення церемонії закриття Олімпійських ігор у Пекіні.

Він планує очолити об"єднану команду Сполученого королівства, складену з англійських, шотландських, ірландських і уельських футболістів, на наступній Олімпіаді 2012 року, яка пройде в Лондоні. Приймати олімпійську естафету від Пекіну, зрозуміло, був запрошений і півзахисник "Лос-Анджелес Гелаксі", після чого він і повідомив майже революційну ідею про єдину збірну Великобританії.

Мабуть, Девід сказав не тільки свої власні думки, оскільки з цього приводу також висловився Прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун, який сказав, що він вже обговорював це питання з представниками ФІФА.

Відзначимо, що Бекхем бачить головним тренером збірної UnitedKingdom нинішнього коуча "Манчестер Юнайтед" Алекса Фергюссона, а собі він, ймовірно, відводить роль помічника сера Алекса. Втім, у 2012 році Девіду буде всього 37 років, тому, враховуючи його видатні можливості, можна легко уявити Бекхема і як граючого тренера.

Втім, голова футбольного клубу першого англійського дивізіону "Престон Норт Енд" Дерек Шоу руками і ногами за те, щоб Девід Бекхем після закінчення кар"єри придбав команду, в якій робив перші кроки в професійному футболі. "Ми всі пам"ятаємо Девіда, та і він, думаю, з задоволенням згадує той місяць, який провів, граючи за команду нашого затишного містечка. Наш номер телефону відшукати неважко, і ми з нетерпінням чекаємо його дзвінка. Наш клуб готовий вступити в переговори з будь-яким по-справдньому зацікавленим потенційним інвестором".

Нещодавно Бекхем дійсно виявив бажання вкласти гроші в якийсь футбольний клуб, після того, як повісить бутси на цвях. У 1995 році екс-капітан збірної Англії провів за "Престон" 5 матчів і забив 2 м"ячі.

"Утро.ua"
Зараз ви читаєте новину «Бекхем прощається з футболом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі