вівторок, 12 квітня 2011 11:37

"Барселона" готувалась до "Шахтаря" у рожевому
12

Фото: Ірина Козюпа / Gazeta.ua

Сьогодні, у Міжнародний день космонавтики, донецький "Шахтар" спробує дати бій каталонській "Барселоні". О 21:45 на "Донбас Арені" пройде матч-відповідь чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Поєдинок на "Камп Ноу" завершився з рахунком 5:1 не на користь "гірників".

Підтримати "Барселону" у Донецьку приїхав президент клубу Сандро Росель.

"Сеньйор Росель вже у місті, - каже нам прес-аташе "блаугранас". - Навряд чи вам вдасться з ним поговорити. Він тільки перший рік перебуває на посту президента "Барселони", тому обмежує своє спілкування з пресою. Навіть не всі іспанські ЗМІ можуть взяти у нього інтерв'ю."

Кажу, що минулого року Жаон Лапорта, попередник Роселя, спілкувався з українськими журналістами. Сталося це після матчу Ліги чемпіонів проти київського "Динамо".

"Можливо наступного року сеньйор Росель буде говіркішим", - просить зачекати прес-секретар і дає свою візитку.

На традиційній передматчевіф прес-конференції "Барселону" представляв Сейду Кейта та Хосеп Гвардіола. Першим до журналістів прийшов гравець. Відповіді на питання півзахисника витримані у дусі філософії "Барселони" - повага до суперника і ніяких зухвалих прогнозів.

"Нас чекає важкий матч проти сильного суперника. Поки ніяких думок про "Реал". Спочатку нам потрібно вийти у півфінал Ліги чемпіонів."

Лише раз Кейта відступив від норми, зізнавшись, що "в деякій мірі матч проти "Шахтаря" можна розцінювати як підготовку до поєдинку з "Реалом".

Гвардіола, який змінив свого підопічного у конференц-залі, відразу заявив, що "гра не буде тренувальною, головне завдання команди — вийти у півфінал ЛЧ, це футбол і все може статися".

Наставник "Барселони" зазначив, що команда не думає про фінал турніру. Зі складом на гру Гвардіола вже більш-менш визначився, але остаточно все стане зрозуміло після тренування.

До речі, значна частина прес-конференції для українських журналістів залишилася "за кадром". Прес-аташе "Барселони" відразу попередив, що перші чотири питання належать каталонським репортерам, потім черга дійте до іспанських та українських журналістів. От все, що говорилося каталонською звучало без перекладу. Але офіційний сайт "Барселони" оперативно вивісив розшифровку прес-конференції, у тому числі англійською мовою.

Зате дуже красномовною була поведінка Гвардіоли. Перед початком прес-конфкеренції наставник "Барселони" потис руку прес-офіцеру УЄФА та дівчині-перекладачці. Потім тепло привітався з кількому каталонськими / іспанськими журналістами.

На відкрите тренування "Барселона" вийшла у формі яскравого рожевого кольору. Команда розбилася на дві групки, окремо займалися голкіпери. Гвардіола з помічником стояли осторонь, не вмішуючись у тренування.

В одній групі займалися хлопець Шакіри Піке, Хаві, Бускетс, Хеффрен, Педро та Афеллай. В іншій - Адріано, Мессі, Маскерано, Кейта і Дані Алвеш. Останній розважав присутніх та партнерів по команді прийомами кунг-фу у стилі Златана Ібрагімовича. Ніхто не постраждав.

"Покажи, де Мессі?", - звернувся до мене один з операторів. Ліонель старався стояти спиною до камер, виглядав трохи апатично. Воно і не дивно, у понеділок невідомі обстріляли дім брата футболіста. Ніхто не постраждав. Зараз поліція займається пошуком злочинців.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" готувалась до "Шахтаря" у рожевому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі