пʼятниця, 30 травня 2008 16:49

Барашьяну запропонували гроші за програш в чемпіонському бою

Барашьяну запропонували гроші за програш в чемпіонському бою
3 липня в Буенос-Айресі українець Юрій Барашьян проведе поєдинок за вакантний титул чемпіона світу за версією WBA в напівважкій вазі проти аргентинця Хьюго Гарая.

Як стало відомо від самого боксера, йому запропонували "здати" цей бій.

- Юрій, питання відразу в лоб: це провокація чи дійсно мала місце спроба підкупу?

 - Я сам в шоці від того, що трапилося! Все було так: на цьому тижні моєму другу Володимиру Самсоненку, який представляє мої інтереси, подзвонили з Аргентини. Співбесідник, який назвався Дієго, сказав, що займається просуванням Гарая і завів розмову про гонорари. Мовляв, чи не ображає мене німецька промоутерська компанія "Універсум бокс промоушн", кольори якої я захищаю. А потім в ході бесіди, зі слів Володимира, почав акуратно підходити до теми. Мовляв, не хотіли б ви 3 липня заробити трохи більше за визначений контрактом гонорар?

- Трохи - це скільки?

 - Володимир має прекрасне почуття гумору. Тому він теж не втримався від подібного питання. Такий розвиток подій співбесідника надихнув. Він відкрив всі карти. Сказав, що Хьюго просто необхідна ця перемога, і вони заплатять по-королівськи. З ходу назвав цифру - 500 тисяч доларів. І, як здалося Володимиру, був готовий поторгуватися. Напевно, в цьому випадку справа б і до мільйона доларів дійшла.

- Чому ж, коли на кону такі гроші, справа до торгу не дійшла?

 - Тому що я вперше битимуся за звання чемпіона світу. Воно мені і Володимиру дорожче, ніж мільйон доларів. Пам"ятаєте крилатий постулат з кінофільму "Гардемарини, вперед!"? "Життя - Батьківщині, честь - нікому". Я свою честь ставлю дорожче за гроші. Тому пропозиція південноамериканців ще більше мотивує мене закінчити поєдинок достроково. Я відправлю у відставку цього невдаху, а якщо з"явиться можливість, думаю, і до Дієго дотягнуся.

- Повертаюся до першого питання. Це могло бути провокацією?

 - А кому це потрібно? Звичайно, я не хочу очорнити представників Хьюго Гарая. Може, мене хотіли таким чином вивести з рівноваги? Так нічого у них не вийде! Якщо ж це чийсь невдалий жарт, то жартівнику потрібно набити обличчя за такий гумор. Втім, я вже про цей інцидент забув. Зараз моя підготовка до майбутнього чемпіонського бою - в самому розпалі. Потрібно підготуватися на всі сто процентів. 3 липня перемога буде за мною і ми будемо чемпіонами.

БЛИК
Зараз ви читаєте новину «Барашьяну запропонували гроші за програш в чемпіонському бою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі