Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 14:08

Байя завершив професійну кар"єру

Колишній кіпер збірної Португалії, 37-річний Вітор Байя оголосив про завершення професійної кар"єри. Відтепер легенда "Порту" відповідатиме в таборі чемпіонів Португалії за відносини з громадськістю, інформує www.sport.com.ua.

- Це дуже непростий момент, оскільки мене переповнюють емоції. Проте я радий тому, що залишаюся в "Порту". Закінчується чудова ера, проте я сподіваюся, що нова буде не гірша, - сказав на спеціальній прес-конференції Байя, який провів у складі "драконів" 406 матчів.

Байя, який взяв участь в 80 матчах на міжнародній арені, грав у фінальних стадіях Євро-96, Євро-2000 і чемпіонату світу-2002, але після того, як посаду головного тренера збірної Португалії зайняв Луіс Феліпе Сколарі, перестав викликатися в команду.

Разом з "Порту" Байя протягом двох сезонів виграв Кубок УЄФА і Лігу чемпіонів УЄФА, а в 1997-му завоював Кубок кубків у складі "Барселони". Крім того, на рахунку Байі десять виграних чемпіонатів Португалії, п"ять національних кубків і вісім Суперкубків країни, а також перемога у чемпіонаті Іспанії, два Кубки і один Суперкубок країни.


Зараз ви читаєте новину «Байя завершив професійну кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути