Ексклюзиви
субота, 02 серпня 2008 12:18

Авторитетний аргентинець очолив збірну Грузії

Відомий аргентинський футбольний тренер Ектор Купер, що в минулому працював з іспанською "Валенсією" та міланським "Інтером", очолив збірну Грузії. Дворічний контракт Купера з Федерацією футболу Грузії (GFF) повинен бути підписаний наступного тижня, коли 52-річний аргентинець прилетить в Тбілісі, повідомляє Лента.Ру з посиланням на Reuters.

На посту головного тренер збірної Грузії Купер замінить німця Клауса Топмеллера, який не зміг вивести команду у фінальну стадію Євро-2008 і був звільнений в квітні цього року. У відбірному турнірі чемпіонату світу 2010 року суперниками грузин будуть Італія, Болгарія, Ірландія, Кіпр і Чорногорія.

Ектор Купер починав кар"єру тренера в аргентинських клубах "Уракан" і "Ланус", а в 1997 році очолив іспанську "Мальорку". У 1999 році аргентинець перейшов до "Валенсії" і двічі (у 2000 і 2001 роках) виводив цю команду у фінал Ліги чемпіонів. З 2001 по 2003 рік Купер працював з міланським "Інтером", але великих успіхів не досяг.

З 2004 по 2006 рік тренер знову працював в "Мальорці". Сезон-2007/08 він почав в іспанському "Бетісі", але в грудні був відправлений у відставку. Останнім клубом Купера стала італійська "Парма": під його керівництвом команда лише двічі перемогла в десяти матчах, і тренер був звільнений ще до того, як "Парма" втратила всі шанси залишитися в серії А.

Зараз ви читаєте новину «Авторитетний аргентинець очолив збірну Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути