понеділок, 08 вересня 2008 16:43

Автора книги про договірні матчі ЧС-2006 звинуватили в бажанні розбагатіти

Капітан збірної Гани з футболу Стівен Аппіа звинуватив автора книги про договірні матчі на чемпіонаті світу 2006 року "The Fix" Деклана Хілла в бажанні заробити грошей. Футболіст вважає, що канадський журналіст ініціював обговорення цієї теми в ЗМІ, щоб продати більше своїх книг.

У книзі "The Fix" Хілл написав, що синдикат підпільних ставок Гонконгу спланував результати принаймні чотирьох матчів ЧС-2006: Італія - Гана (2:0), Бразилія - Гана (3:0), Англія - Еквадор (1:0) і Італія - Україна (3:0). За інформацією журналіста, за поразку в 1/8 фіналу від Бразилії декілька футболістів збірної Гани отримали по 20 тисяч доларів.

Хілл написав також, що він зустрічався з Аппіа, і той визнав, що букмекери пропонували гравцям Гани гроші за поразку в матчі ЧС-2006. Тепер капітан збірної Гани заявив, що він дійсно розмовляв з журналістом, але ніколи не говорив про пропозиції "здати" гру.

Аппіа назвав сміхотворним припущення про те, що гравці його команди могли відмовитися від можливості перемогти Бразилію і вийти в 1/4 фіналу чемпіонату світу, узявши всього-на-всього 20 тисяч доларів. Футболіст відзначив, що в розмові з Хіллом згадував тільки про призові, обіцяні йому і його партнерам Асоціацією футболу Гани (GFA) за перемогу над бразильцями.

Капітан команди Гани додав, що багато футболістів цієї країни заробляють достатньо великі гроші, щоб зацікавитися сумою в 20 тисяч доларів. Відзначимо, що GFA ще минулого тижня спростувала звинувачення Хілла і звернулася в органи правопорядку Гани з проханням розслідувати звинувачення журналіста.

Книга "The Fix" поступила в продаж в Німеччині 2 вересня.

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Автора книги про договірні матчі ЧС-2006 звинуватили в бажанні розбагатіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі