четвер, 31 березня 2011 00:33

Автограф-сесія Буффона, квіти для Тимощука: Україна поступилася Італії

Автограф-сесія Буффона, квіти для Тимощука: Україна поступилася Італії

У вівторок, 29-го березня, національна збірна України у Києві програла у товариському матчі Італії — 0:2. "Скуадра Адзурра" забивала у кожному з таймів - Джузеппе Россі відкрив рахунок, а Алессандро Матрі його подвоїв.

Два десятки вболівальників приходять під готель "Інтерконтиненталь" подивитися на іменнитих гостей. Гравці збірної Італії виходять до автобуса у стильних костюмах з емблемою італійської федерації футболу. Двоє хлопців у шапках і рюкзаках з логотипом "Мілана" махають руками Антоніо Кассано. Той відповідає посмішкою і показує своїм шанувальникам великий палець. Не залишився без своєї порції уваги Джанлуїджі Буффон. Голкіпер привітно махає рукою натовпу молодих людей.

За дві години до матчу у касах стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського можна без черги купити квиток майже у будь-який сектор і за будь-яку ціну. Перекупники продають "тікети" за номінальною вартістю.

16-тисячна арена заповнюється поволі. Навіть виникає підозра, що збірна України зіграє без свого "12-го гравця". Все таки абсолютного аншлагу не було — на стадіоні зібралося 13 тисяч вболівальників.

"Італійських журналістів на матч прибуло близько 40-ка. Бажаючих було ще більше" - розповідають нам у ФФУ. Одна з італійських репортерів вділа білу шапочку з емблемою "Динамо".

У запасі збірної Італії 13 футболістів, включно з двома голкіперами. На лаві запасних українців тільки семеро футболістів.

"Наступного разу Буффон приїде в Київ вже в якості тренера воротарів "Ювентуса" чи представника збірної Італії" - обговорюють італійського голкіпера вболівальники. Джіджі при повному параді вийшов на стадіон поспілкуватися з італійською пресою та представниками збірної. До чемпіона світу раз по раз підходять вболівальники, просять автограф, фотографуються і тиснуть воротареві руку. Від спокуси зробити фото з Буффоном не можуть встояти і українські журналісти. Потік мисливців за голкіпером зростає, але Джіджі нікому не відмовляє.

Так як і гравець "Динамо" Тарас Михалик. Футболіст прийшов на гру разом з дружиною. Якби не травма, то динамівець розминався б з командою на полі.

Допомогти збірній України визвався чотириногий друг. Собака вибіг на поле і наполегливо просив пас. Українські футболісти вперто ігнорували новенького і тому довелося залишити газон.

Під час виконання гімнів збірних стався невеличкий конфуз. Коли почав звучати гімн Італії, тренерський штаб українців не встиг пройти до своєї лавки запасних. Юрію Калитвинцеву з помічниками довелося перечекати поки відлунають дві пісні і лише після цього зайняти свої місця.

Гра розпочалася з хвилини мовчання у пам'ять про трагічні події, які відбуваються в Японії. На табло стадіону з'явився прапор країни, гілочка сакури і напис "Ми з тобою, Японія". Тишу на арені порушили свист і викрики глядачів на трибуні.

У стартовому складі збірної України здивувала позиція Анатолія Тимощука. Гравець мюнхенської "Баварії" зіграв з Ярославом Ракицьким у центрі захисту.

"Мабуть, Калитвинцев спілкувався з Луї ван Галем", - жартують вболівальники. Саме у "Баварії" Тимощук перекваліфікувався з опорника у центрбека. У відсутності Андрія Шевченка, Анатолій вивів команду з капітанською пов'язкою.

На 17-й хилині Чезаре Пранделлі провів вимушену заміну. Замість травмованого К'єлліні вийшов дебютант Асторі. Захисник "Кальярі" так поспішав дебютувати, що вибіг на поле не дочекавшись дозволу від арбітра. Довелось робити все спочатку. Не встиг Давіде з м'ячем зустрітись як отрима жовту картку. У другому таймі футболіст заробив ще один "гірчичник" і пішов відпочивати. Сталося це на 74-й хвилині, а через п'ять хвилин ще один дебютант Матрі забив свій перший гол за головну команду Італії. Такі різні бувають дебюти...

А до того, ще на 27-й хвилині, був гол Россі, єдиного "легіонера" у збірній. Джузеппе виступає за іспанський "Вільяреал", який другого квітня зіграє з "Барселоною".

Після двох пропущених м'ячів вболівальники масово почали залишати стадіон. Марко Девіч був проти таких дій фанатів і забив італійцям. Проте гол відмінили через офсайд.

Матч закінчився без 20 хвилин дванадцятої ночі. 30 березня Тимощуку виповнилося 32 роки. З роздягальні Анатолій вийшов останнім. Іменинник довго роздавав інтерв'ю та автографи, фотографувався з всіма бажаючими і приймав привітання. Зокрема, букет жовтих тюльпанів від вболівальниці.

"Святкуватиму день народження з батьками. Хто привітав першим? Тут я отримав вже багато привітань. До речі, мобільного ще не включав." - зізнався нам Тимощук.

Радісні італійці ощасливили не одного українця чи українку. Футболісти не відмовляли бажаючим отримати розпис чи попозувати для фото. Вболівальники так умудрялися собі руки викручувати, щоб зробити знімок, що ставало страшно за їхні кістки.

Збірна Італії, перекусивши в автобусі на очах кількох десятків українців, вирушила додому.

До речі, наступний свій матч італійці зіграють з Естонією. Восени українці також поміряються силами з цим суперником.

Зараз ви читаєте новину «Автограф-сесія Буффона, квіти для Тимощука: Україна поступилася Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі