неділя, 23 вересня 2007 14:59

Австралієць Кейсі Стоунер став чемпіоном світу з мотогонок

21-річний австралійський мотогонщик Кейсі Стоунер виграв чемпіонат світу в королівському класі (800 кубічних сантиметрів), завоювавши чемпіонський титул за три гонки до закінчення першості. Стоунер фінішував шостим на тому, що відбувся 23 вересня Гран-прі Японії, а його основний конкурент Валентіно Россі зайняв тринадцяте місце.

Після японської гонки розрив між Стоунером, представляючим Ducati, і Россі, виступаючим за Yamaha, склав 83 очки. Оскільки за перемогу на етапі чемпіонату MOTOGP дається 25 очок, італійський гонщик не зможе наздогнати австралійця, навіть якщо той в останніх трьох гонках взагалі не вийде на трасу.

Варто відзначити, що на Гран-прі Японії Валентіно Россі після невдалого старту на 14-му крузі вийшов в лідери, проте після піт-стопу на його мотоциклі виникли механічні проблеми. Італієць знов заїхав в бокси, і після цього піт-стопу вибув з числа претендентів на перемогу.

Новий чемпіон світу став одним з наймолодших в історії мотогонок - на момент виграшу титулу Стоунеру виконалося 21 рік і 342 дні. Молодше був тільки американець Фреді Спенсер, якому в 1983 році було на 83 дні менше. Австралійський гонщик по ходу нинішнього чемпіонату світу виграв вісім гонок, але у нього є шанс збільшити кількість перемог, повідомляє auto.lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австралієць Кейсі Стоунер став чемпіоном світу з мотогонок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі