вівторок, 27 січня 2009 16:10

Australian Open. Федерер зіграє у півфіналі турніру

Друга ракетка світу Роже Федерер вийшов в півфінал Відкритого чемпіонату Австралії, перемігши аргентинця Хуана Мартіна Дель Потро. Матч, який тривав всього одну годину і 20 хвилин, завершився з рахунком 6:3, 6:0, 6:0 на користь швейцарця. У півфіналі Федерер зустрінеться з американцем Енді Роддіком, повідомляє lenta.ru AFP.

Після перемоги над Дель Потро, який займає шосте місце в світовому рейтингу, Федерер відзначив, що аргентинець не показав всього, на що здатний. Відзначимо, що в 1/8 фіналу для перемоги над чехом Томашом Бердихом швейцарцеві було потрібно п"ять сетів.

У разі перемоги на Australian Open Федерер зрівняється з американцем Пітом Сампрасом за кількістю виграних турнірів з серії "Великого шолома". В даний час на рахунку швейцарця 13 таких перемог, зокрема три на Відкритому чемпіонаті Австралії.

Суперник Федерера по півфіналу Енді Роддік раніше 27 січня переміг торішнього переможця турніру серба Новака Джоковіча. Джоковіч виграв перший сет, програв два наступних, а в четвертій партії відмовився від продовження боротьби через тепловий удар. В середу в чоловічій частині AustralianOpen відбудуться ще два матчі 1/4 фіналу: Рафаель Надаль (Іспанія) - Жіль Сімон (Франція) і Фернандо Вердаско (Іспанія) - Жо-Вілфрід Тсонга (Франція).

У жіночому одиночному розряді у вівторок також визначилася перша півфінальна пара. Її склали росіянки Віра Звонарьова і Дінара Сафіна. У другому півфіналі зіграють переможниці матчів Олена Дементьєва (Росія) - Карла Суарес Наварро (Іспанія) і Світлана Кузнєцова (Росія) - Серена Вільямс (США).

Зараз ви читаєте новину «Australian Open. Федерер зіграє у півфіналі турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі