вівторок, 12 жовтня 2010 13:28

Аршавін допомагає школярам краще вивчати хімію

Аршавін допомагає школярам краще вивчати хімію

На сторінках шкільного підручника з хімії з'явилася досить несподівана згадка про лідера збірної Росії з футболу Андрія Аршавіна.

На прикладі гравця лондонського "Арсеналу" розглядаються хімічні елементи, складові організм людини.

Відповідна діаграма з відсотковим вмістом тих чи інших речовин була проілюстрована фотографією футболіста у формі пітерського "Зеніту" - у білій футболці і білих бутсах.

Виявилося, найбільше в Аршавіна кисню - 62,4%, 20,7% - вуглецю, 9,9% - водню, 5% - азоту, трохи заліза, цинку, марганцю, бору та фтору. Решта складових футбольної майстерності автори посібника не класифікують.

"Взагалі-то я не фахівець з футболу, - зізнається редактор видавництва" Дрофа "Анна Яшукова. - Але можу вас запевнити, що для підручників ми спеціально його персону не вибирали. Це збіг. Ми просто взяли людину, щоб оживити діаграму".

Якщо ще погортати даний підручник хімії, то там можна знайти пілотів Формули-1. Гонщики, що відзначають перемогу шампанським, використовуються в якості ілюстрації до кисневих сполук вуглецю.

За матеріалами "Комсомольская Правда"

Зараз ви читаєте новину «Аршавін допомагає школярам краще вивчати хімію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі