понеділок, 25 жовтня 2021 10:28

Ярославський погрожує в'язницею колишнім футболістам "Металіста"

Ярославський погрожує в'язницею колишнім футболістам "Металіста"
Олександр Ярославський вдруге став президентом "Металістом". Фото: FOOTBALL.UA

Президент "Металіста" Олександр Ярославський погрожує колишнім гравцям команди, якщо вони не відмовляться від грошей, які заборгував їм клуб.

Якщо ексгравці вимагатимуть свої гроші, то матимуть проблеми через несплату податків.

"Я ж не схожий на людину, яка бездумно щось робить. Та й люди пишуть, що Ярославський просто так зайнявся цим проєктом. Я багато консультувався з юристами, адже це більше юридичне питання. У нас працюють найпотужніші групи юристів із цих питань. Повірте, у нас є чим здивувати тих, хто спробує в клубу відсудити борги, які ми не створювали. Кажуть: "Так, ви їх не створювали, але вони є". Питання в тому, наскільки вони реальні. Ніхто не хоче розбиратися. Ми знайшли юридичні тонкощі, які свідчать, що ці борги не зовсім реальні.

У нас є набір юридично законних інструментів. Футболісти намагаються вимагати сотні тисяч доларів, хоча зарплата в них офіційна п'ять тисяч гривень. Немає питань? Звідки такі суми? А в податковій не може бути питання до футболіста: як ти з офіційною зарплатою п'ять тисяч вимагаєш 500 тисяч доларів? Пам'ятайте, як у фільмі: "Сеня, звідки в тебе пістолет і гроші?" - Звідти". Податковій же так не скажеш. Яку ти зарплату отримував, шановний? А податки ти заплатив? Це тільки один із маленьких епізодів. А таких епізодів ми набрали купу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" купує чергового бразильця

Багато футболістів прийшли сюди в стоптаних черевиках і дірявих шкарпетках, а пішли мільйонерами. Треба ж мати совість - вимагати такі суми. та ще й у тих, хто їм заплатив гроші й нічого не винен. Коли я йшов із клубу, з усіма чесно розрахувався. Підйомні Папа Ґує становили один мільйон доларів, я ж міг їх і не віддавати. Сказати: "Клуб я продав. До побачення. Отримуй із наступного власника".

Я теж би на їхньому місці задумався, чи треба саме з нас намагатиметься отримати те, чого ми нікому не винні. Ми жорстко, справедливо й чітко вибудуємо захист нашого шанованого "Металіста". Вони намагатимуться створювати проблеми тут, але можна ж і в тюрму загриміти за несплату податків. Я з ними ні про що не домовлявся щодо зарплат і боргів. Нехай вони із Сергієм Курченком (колишній президент клубу. - Gazeta.ua) поговорять. У мене з ним жодної комунікації немає і бути не може ", - сказав Ярославський в ефірі каналу "Бомбардир".

Олександр Ярославський продав "Металіст" 2012 року Сергію Курченку. 2016-го клуб закрили через банкрутство.

2021 року "Металіст" повернувся у професійний футбол на базі команди "Метал". Президентом команди знову став Ярославський. Зараз команда впевнено лідирує в першій лізі.

Зараз ви читаєте новину «Ярославський погрожує в'язницею колишнім футболістам "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі