субота, 25 серпня 2012 11:39

Армстронга довічно дискваліфікували і відібрали всі перемоги на "Тур де Франс"

Армстронга довічно дискваліфікували і відібрали всі перемоги на "Тур де Франс"
Ленс Армстронг втратив усі титули чемпіона "Тур де Франс". Фото: nice-places.com

Знаменитий велогонщик Ленс Армстронг буде дискваліфікований довічно і позбавлений титулів переможця "Тур де Франс" у зв'язку із звинуваченнями Американського антидопінгового агентства у вживанні заборонених препаратів.

14 червня USADA звинуватило семиразового переможця "Тур де Франс" у порушенні цілого ряду антидопінгових правил: від застосування заборонених препаратів до розповсюдження допінгу і підбурювання інших спортсменів використовувати заборонені речовини. З червня американець в суді намагався довести свою невинність, проте вирок у його справі відкладався, і в результаті Армстронг вирішив припинити боротьбу.

У повідомленні, опублікованому на його особистому сайті, спортсмен розповів, що втомився від звинувачень у вживанні допінгу.

"У житті кожного чоловіка наступає момент, коли потрібно сказати "досить". Для мене такий момент настав", - заявив Армстронг, додавши при цьому, що вся справа проти нього - це незаконне полювання на відьом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарний велогонщик Армстронг рекламуватиме пиво

Спортсмен додав, що вважатиме за краще суду можливість сконцентруватися на роботі свого фонду по боротьбі з раковими захворюваннями.

За словами виконавчого директора USADA Тревіса Тайгарта, іменитий велогонщик буде довічно усунений від професійного велоспорту, а також позбавлений семи титулів переможця "Тур де Франс".

"Це сумний день для всіх, хто любить спорт і наших спортсменів, - заявив Тайгарт. - Це несамовитий приклад того, як спорт, в якому все кидається на вівтар перемоги, затьмарює собою чесні змагання і спортсменів, які не беруть допінг. Це буде нагадуванням для майбутніх поколінь, що змагатися треба, не приймаючи допінгу".

Що стосується самого Армстронга, то він у своїй заяві також торкнувся теми можливого позбавлення титулів.

"Я знаю, хто виграв сім гонок "Тур де Франс", найважчого змагання в світі, виграти яке здатний лише найсильніший. І цього у мене ніхто не відніме. Особливо Тревіс Тайгарт", - говорить Армстронг.

Знаменитий велогонщик, який завершив кар'єру в 2011 році, є семиразовим переможцем "Великої петлі", бронзовим призером Олімпіади в Сіднеї і чемпіоном світу. Також на його рахунку безліч перемог в менш великих перегонах.

Зараз ви читаєте новину «Армстронга довічно дискваліфікували і відібрали всі перемоги на "Тур де Франс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі