субота, 06 березня 2021 19:40

Арбітри подарували "Шахтарю" перемогу над "Олімпіком"

Арбітри подарували "Шахтарю" перемогу над "Олімпіком"
Марлос (у центрі) знову не вразив своєю ігровою формою. Фото: "Шахтар"

Донецький "Шахтар" мінімально обіграв земляків із "Олімпіка" в матчі 17 туру чемпіонату України – 1:0. Автором єдиного м'яча став Додо.

Уболівальники "Шахтаря" поки не бачать причин для оптимізму після двох поразок улюбленого клубу. Донецький клуб переміг завдяки красиво забитому голу й чудовій комбінації. Майкон ідеально вирізав на правий фланг. Додо уникнув офсайду, вийшов сам на сам із воротарем і чітко пробив у кут. Але загальне враження від гри гірників залишилося гнітюче. Команда грала на повну силу, але гольових моментів майже не створювала. Якби не гол Додо, то й згадати не було би що.

Натомість "Олімпіку" буде що згадати. Наприкінці тайму молодші донеччани забили гол. Після подачі кутового відзначився Тадеус Нкенг. При цьому голкіпер "Шахтаря" Анатолій Трубін не дотягнувся до м'яча, щосили штовхнувши руками захисника олімпійців Ігоря Снурніцина. Замість того аби зарахувати гол або призначити пенальті, арбітр Юрій Іванов із помічниками з VAR почали шукати причину, аби гол скасувати. Зрештою придумали офсайд, якого теж не було. Бо захисник "Шахтаря" був на лінії воріт, а рука Трубіна була ближче до воріт аніж гравці "Олімпіка". Однак арбітри не захотіли бачити очевидне й гол скасували. Якби подібним чином зіграв голкіпер "Олімпіка", то точно побачив би перед собою щонайменше жовту картку плюс пенальті.

Ще більше здивував коментатор "Футболу" Кирило Круторогов. Він так уболівав за "Шахтар" що на ходу придумував версії, одну абсурднішу від іншої Спочатку говорив про напад Снурніцина на воротаря. Потім взагалі заявив, що захисник "Олімпіка" "деморалізував" голкіпера гірників. Не дивно, що частина клубів не погоджуються створити єдиний телевізійний пул на каналі "Футбол". З такими коментарями про якусь об'єктивність говорити не доводиться.

Знову "холостий" матч видав Жуніор Мораєс. Форвард узагалі не загрожував воротам. Донеччани, фактично, залишилися без нападників на другу половину сезону. Якщо не станеться якогось дива, то "Шахтар" може не забити жодного гола у ворота "Роми". Принаймні поки не видно, хто може перервати "засуху" "Шахтаря". Це дивно, бо донеччани ніколи не відзначалися зразковою обороною, але в нападі проблем не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна прокоментував чутки про конфлікт у "Шахтарі"

Це був четвертий кризовий матч для "Шахтаря", в якому команда не може забити більше одного м'яча. До цього була перемога в Лізі Європи над "Маккабі", поразки від "Зорі" в чемпіонаті та "Агробізнесу" в Кубку.

Зараз ви читаєте новину «Арбітри подарували "Шахтарю" перемогу над "Олімпіком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі