четвер, 16 серпня 2007 12:57

Арбітр НБА робив ставки на свої матчі

Американський баскетбольний арбітр Тім Донахью, що довгий час обслуговував матчі Національної баскетбольної асоціації (НБА), зізнався в махінаціях на тоталізаторі. Рефері давав рекомендації букмекерам з приводу матчів, які він сам обслуговував, і якщо результат співпадав з прогнозом, Донахью отримував винагороду, повідомляє Лента.Ру з посиланням на Associated Press.

Арбітр дав свідчення в середу 15 серпня. Напевно відомо, що Донахью зв"язувався зі своїми спільниками перед матчем регулярного чемпіонату минулого сезону "Філадельфія" - "Бостон" (13 грудня 2006 року). Рефері, що працював на цій грі, мав доступ до закритої інформації, зокрема, про те, що лідер "Філадельфії" Аллен Айверсон, який у той час вів переговори про перехід до "Денвера", не вийде на майданчик.

Зустріч закінчилася з рахунком 101:81 на користь "Бостона". За кожен вдалий прогноз Донахью отримував від букмекерів по п"ять тисяч доларів. В даний час відомо принаймні чотири випадки, коли арбітр зустрічався зі своїми спільниками та отримав від них гроші в містах, де він судив матчі НБА.

Розслідування справи Донахью продовжується. По не підтвердженій поки інформації, можливо, він тими або іншими способом робив ставки на матчі найсильнішої баскетбольної ліги світу, починаючи з 2003 року.

Зараз ви читаєте новину «Арбітр НБА робив ставки на свої матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі