середа, 08 жовтня 2008 13:02

Арарат знову стане символом вірменського футболу

На новому логотипі Федерації футболу Вірменії (ФФА) знову буде зображений національний символ країни - гора Арарат, повідомив президент Федерації Рубен Айрапетян.

ФФА напередодні футбольного матчу національних збірних Вірменії і Туреччини в рамках відбіркового етапу ЧС-2010, який відбувся 6 вересня, презентувала новий логотип із зображенням державного герба Вірменії, футбольного м"яча і абревіатури Федерації.

Тим самим з логотипу зникло зображення гори Арарат, що на думку деяких політичних діячів, стало поступкою і передумовою для візиту президента Туреччини Абдулли Гюля до Єревану на перегляд матчу.

"Ми не думали, що презентація нового логотипу отримає таке політичне забарвлення, і навколо цього питання підніметься такий шум. Новий логотип без зображення Арарату жодним чином не був пов"язаний з грою із збірною Туреччии", - наводить слова Айрапетяна "Новини-Вірменія".

Він відзначив, що рішення про зміну логотипу було ухвалене до того, як в результаті жеребкування Вірменія і Туреччина потрапили в одну групу в рамках відбіркового циклу світової першості.

"Конкурс на зміну логотипу був оголошений рік і сім місяців тому", - нагадав він.
При цьому президент ФФА визнав, що зміна логотипу була помилкою, і приніс свої вибачення всім футбольним вболівальникам і вірменському суспільству.

За словах Айрапетяна, щоб вийти з ситуації, яка склалася, Федерація представить новий логотип.

"Зараз ми працюємо над новим логотипом, і з мого боку було зроблено пропозицію про розміщення на нім зображення Арарату", - сказав президент Федерації.
Він також додав, що на формі футболістів національної збірної красуватиметься оригінальний варіант герба Вірменії, без зображення футбольного м"яча.


gazeta.ru
Зараз ви читаєте новину «Арарат знову стане символом вірменського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі