середа, 30 січня 2013 13:21

Янукович нагородив Ушеніну орденом Княгині Ольги

Янукович нагородив Ушеніну орденом Княгині Ольги
Янукович нагородив королеву "князівським" орденом. Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович нагородив чемпіонку світу з шахів серед жінок Ганну Ушеніну орденом Княгині Ольги II ступеня, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Дуже приємно, що в нашій державі народилася така видатна особистість. Хотів би побажати вам, щоб це була не остання ваша нагорода", - сказав сьогодні Янукович під час зустрічі з Ушеніною.

На зустрічі також були присутні президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов та голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Нагадаємо, 1 грудня 2012 Ушеніна виборола перемогу на тай-брейку після фінального матчу Чемпіонату світу з шахів серед жінок, що завершився внічию. У двох партіях тай-брейку українка перемогла Антуанету Стефанову з Болгарії.

За перемогу на чемпіонаті світу Ушеніна отримала $ 60 тисяч, але у чемпіонки від них майже нічого не залишилося. Вона заплатила податки і віддала гроші, які займала, щоб з'їздити на турнір у Ханти-Мансійськ.

Кабмін оцінив перемогу українки в $ 3000.

Зараз ви читаєте новину «Янукович нагородив Ушеніну орденом Княгині Ольги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі