четвер, 02 жовтня 2008 10:17

Анрі, Туре та Кркіч розповідають про матч з "Шахтарем"

Нападник каталонської "Барселони" Тьєрі Анрі вважає перемогу над донецьким "Шахтарем" (1:2) важкою:

- Гра, як і очікувалося, була дуже важкою для нас, але дуже важливо, що ми витримали це випробування. Звичайно, знали, що "Шахтар" сильно грає на своєму полі. Напевно, матч сподобався уболівальникам, обидві команди показали технічний, атакуючий футбол. У першому таймі ми пропустили контратаку, і господарі повели в рахунку. Надалі моменти були біля обох воріт, але, все-таки, позначився наш великий досвід і професіоналізм.

- Українці змусили нас понервувати, але головне, що моя команда добилася результату. Для нас ця перемога була дуже важлива, особливо якщо врахувати останній матч в чемпіонаті Іспанії - дербі з "Еспанйолом". Як і в тому поєдинку, в Донецьку ми знову проявили характер. Це необхідно на старті сезону для становлення нової команди. Особисто я дивлюся з оптимізмом на майбутнє "Барселони" як у Лізі чемпіонів, так і у внутрішніх турнірах. А інакше і бути не може", - цитує француза сайт ФК "Шахтар".

Гравець каталонської "Барселони" Яя Туре, який колись захищав кольори донецького "Металургу", вважає, що каталонці чесно забили перший м"яч у ворота "Шахтаря".

"Ми налаштовувалися на дуже серйозну гру. "Шахтар" сильна команда, в якій грають технічні футболісти. Сьогоднішній матч це підтвердив. Господарям поля вдалося створити нам серйозні проблеми, але ми грали до фінального свистка, тому заслужили на цю перемогу.

Думаю, що хороші шанси вийти з групи в "Барселони" і в "Шахтаря". Я говорю це зовсім не через ввічливість. Я грав в Україні і для мене національний чемпіонат цієї країни зовсім не чужий. Але буду відвертий. "Шахтар", на мій погляд, справді має більше шансів на успіх, ніж "Базель" або "Спортінг". З португальською командою ми грали у першому турі групового турніру і з ними "Барселоні" буде легко.

Ну ось, зараз всі говоритимуть, що "Барселона" нечесно зрівняла рахунок. Але ми професіонали і повинні грати до свистка арбітра. Так, гравець "Шахтаря" вибив м"яч за межі поля, але ніхто з нас не діяв проти Правил футболу. Суддя не зупинив гру, він дозволив грати. Що повинен був робити Боян Кркіч? Він скористався розслабленням захисників суперника і віддав передачу на Лео Мессі... Напевно, ваші футболісти вчинили б так само, будь вони в положенні команди, що програє. Для мене, як для гравця "Барселони", найголовніше, що ми виграли".

Безпосередній учасник скандального епізоду Боян Кркіч, що призвів до першого голу у ворота "Шахтаря" прокоментував свої дії.

- Гра лише закінчилася, думаю, подібна реакція - це емоції, які ще не уляглися. Господарі поля добре грали впродовж всього матчу, але на останніх хвилинах не лише упустили перемогу, а і зовсім програли. Вважаю, що вчинив правильно в тому епізоді. Суддя дозволив грати, він взагалі не зупиняв гру, ми просто скористалися дивним розслабленням футболістів "Шахтаря". Я зіграв рішуче, як і Мессі. Якби ми думали, як нам бути, "Барселона" б програла. Але хочу сказати, що "Шахтар" мені сподобався, це дуже симпатична команда і вона ще себе покаже.

Офіційний сайт "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «Анрі, Туре та Кркіч розповідають про матч з "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі