середа, 11 травня 2011 16:22

Англія погрожує вийти зі складу ФІФА

Англія погрожує вийти зі складу ФІФА

Міністр спорту Великої Британії Х'ю Робертсон натякнув, що Англія може вийти з ФІФА у випадку, якщо організація не відповість на звинувачення в корупції членів виконкому.

Вперше звинувачення пролунали вчора з вуст екс-глави англійської Футбольної асоціації лорда Девіда Трісмана, який керував заявкою своєї країни на право проведення ЧС-2018. Трісман заявив, що відразу чотири члени виконкому ФІФА (тринідадець Джек Уорнер, парагваєць Ніколас Леос, бразилець Рікардо Тейшейра та таїландець Вораві Макуді) вимагали хабара в обмін на свої голоси на користь Англії.

"У нас є бажання працювати з ФІФА і допомогти змінити цю організацію зсередини. Якщо ФІФА покаже, що не зможе змінитися, можливі будь-які сценарії. Головне, що звинувачення доведені до уваги ФІФА. Ми надали докази, і сподіваємося, що ФІФА піде за прикладом МОК, який пройшов через подібний процес після Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті", - заявив Х'ю Робертсон.

Так само міністр спорту Великої Британії зазначив, що всі впевнені в тому, що в призначенні країн-господарок Олімпійських ігор немає участі корупції.

"Всі впевнені, що немає ніяких торгів за Олімпіаду-2018, тому що всі довіряють МОК", - підкреслив Робертсон.

Генеральний секретар Англійської асоціації футболу Алекс Хорн запевнив, що наявні докази слів Трісмана будуть найближчим часом зібрані і відправлені у ФІФА.

"Я шокований. Але потрібно ще подивитися на докази. З'явилася нова інформація, так що дайте нам час, щоб її перетравити і почати розслідування з вивчення доказів того, що це правда. Отримавши докази, ми негайно почнемо дії проти тих, хто порушив правила етичного кодексу ФІФА.

Члени виконкому ФІФА приходять до нас після того, як їх обирають в інших конфедераціях, так що я не можу сказати, ангели вони чи дияволи", - прокоментував заяву Девіда Трісмана президент ФІФА Йозеф Блаттер.

Нагадаємо, лорд Трісманн був змушений залишити посаду глави заявочного комітету Англії на виборах господаря ЧС-2018 і посаду голови англійської футбольної асоціації через висловлювання щодо змови конкурентів з Росії та Іспанії, які були записані на диктофон його секретаркою і пізніше передані в ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Англія погрожує вийти зі складу ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі