понеділок, 27 вересня 2010 18:01

Англійський регбіст повісився через дискваліфікацію

Англійський регбіст повісився через дискваліфікацію
Колишній гравець збірної Англії з регбі Террі Ньютон був знайдений повішеним у своєму будинку в Орреллі неподалік від Вігана (графство Великий Манчестер). Причиною, що спонукала знаменитого спортсмена звести рахунки з життям, стала його дворічна дискваліфікація за вживання заборонених препаратів, повідомляє BBC.

У листопаді 2009 року Ньютона викрили у вживанні забороненого препарату - соматотропіну (гормону росту), включеного Всесвітнім антидопінговим агентством в чорний список. Допінг-тест спортсмен здав 24 листопада після чергового тренування у складі клубу "Вейкфілд".

У лютому 2010 року Британське антидопінгове агентство дискваліфікувало середнього гравця першої лінії національної збірної на два роки. Таким чином, 31-річний Ньютон став першим у світі спортсменом, покараним за вживання гормону росту (препарат впливає на тканини печінки і низку інших органів, прискорюючи зростання м"язів і різко підвищуючи витривалість).

У перший час після дискваліфікації Ньютон був спокійний, але потім почав відчувати себе все гірше й гірше.

"Спочатку ця історія мене не надто хвилювала. Ну не буду я грати в регбі пару років, і добре. Але коли розпочався сезон і я почав дивитися матчі по телевізору, я зрозумів, що не можу без цієї гри. Я зробив одну з найбільших помилок у своєму житті. Це те, про що я буду шкодувати до кінця своїх днів", - заявив спортсмен минулої весни.

У середині червня Ньютон в ефірі радіо ВВС заявив, що хотів би повернутися у великий спорт - на деякий час як діючий гравець, а потім перекваліфікуватися в тренера.

"Я лише хотів, щоб мої травми швидше гоїлися, а кар"єра тривала якомога довше. У мене дуже велика мотивація, щоб повернутися в спорт. Я доведу, що ще на багато що здатний", - говорив тоді спортсмен.

Террі провів 15 сезонів у регбійної суперлізі Великої Британії з моменту її створення, виступаючи за клуби "Лідс", "Віган" і "Бредфорд". У складі національної збірної Англії він відіграв п"ять матчів, а кольори збірної Великої Британії захищав 13 разів.
За матеріалами Newsru
Зараз ви читаєте новину «Англійський регбіст повісився через дискваліфікацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі