субота, 05 січня 2013 19:18

Англійський футболіст знявся для гей-журналу

Англійський футболіст знявся для гей-журналу
Метт Джарвіс на обкладинці журналу Attitude

Англійський футболіст Метт Джарвіс, гравець команди "Вест Хем Юнайтед", знявся на обкладинці одного з найбільших гей-журналів Великої Британії Attitude. Про це повідомляє The Guardian.

В інтерв'ю Attitude Джарвіс заявив, що серед футболістів чимало гомосексуалістів і їм дуже важко розповісти про свою нетрадиційну орієнтацію. Він додав, що для футболістів-геїв настав час відчути себе спокійно, і зазначив, що футбольне співтовариство підтримає їх у бажанні відкритися. Він також погодився з тією думкою, що для футболіста, як і для будь-якого іншого спортсмена, краще розповісти про свою орієнтацію, бо тоді він перестане постійно про це турбуватися і зможе зосередитися на грі.

Метт Джарвіс став всього третім футболістом, який погодився знятися в журналі Attitude. У 2002 році на обкладинці видання з'явився англієць Девід Бекхем, а в 2006 - швед Фредрік Юнгберг. Девід Бекхем, як і Метт Джарвіс, одружений.

Головний редактор Attitude Метью Тод (Matthew Todd) заявив, що футбольне співтовариство повинне почати боротися з гомофобією так само, як воно бореться з расизмом. Він також назвав смішним те, що в професійному футболі немає "відкритих геїв". "Ми знаємо, що геї є як серед гравців, так і серед вболівальників, які вважають гру своєї релігією, і я сподіваюся, що це дасть початок дискусії і стане маленьким кроком у правильному напрямку", - цитує слова Тода The Daily Mail.

Першим і єдиним поки англійським футболістом, який не приховував своєї нетрадиційної сексуальної орієнтації, став Джастін Фашану. У 1998 році він покінчив із собою через цькування з боку команди і звинувачень у зґвалтуванні 17-річного юнака. Як відзначає The Daily Mail, єдиним футболістом, який з того часу відкрито заявив, що він гей, став швед Ентоні Хюсен.

Журнал Attitude виходить у Великій Британії з 1994 року. Як заявляється на сайті видання, Attitude є найпопулярнішим журналом для геїв у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Англійський футболіст знявся для гей-журналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі