пʼятниця, 05 березня 2010 08:59

Англійські клуби відмовилися від ідеї плей-офф за вихід в Лігу Чемпіонів

Англійські клуби відмовилися від ідеї плей-офф за вихід в Лігу Чемпіонів

Керівництво англійської прем"єр-ліги відкинуло ідею запровадити систему плей-офф для визначення четвертого учасника Ліги чемпіонів. Відповідне рішення було прийнято 4 березня під час зборів голів правління клубів прем"єр-ліги, повідомляє BBC News.

Пропозиція проводити міні-турнір за системою плей-офф за одну з чотирьох путівок до головного клубного змагання Європи прозвучала ще в середині лютого. Начальство ліги запропонувало визначати четвертого учасника ЛЧ за допомогою стикових матчів за участю команд, що розташувалися з четвертого по сьоме місця в національному чемпіонаті Англії.

Спочатку ініціативу клуби АПЛ зустріли з великим ентузіазмом. Проти виступили лише представники так званої "великої четвірки" команд - "Челсі", "Манчестер Юнайтед", "Арсенал" і "Ліверпуль", які в останні роки і займають перші чотири місця в чемпіонаті Англії.

На загальних зборах керівництва АПЛ нововведення обговорювалося протягом декількох годин, але представники англійських клубів не змогли прийти до згоди. У бесіді з BBC News виконавчий директор англійської футбольної прем"єр-ліги Річард Скадемор заявив, що пропозиція не знайшла достатньої підтримки.

"Ми довго обговорювали цю нову систему і сперечалися про неї. Але у результаті відмовилися від цієї ідеї і не збираємося повертатися до дискусії на тему плей-офф за вихід до Ліги чемпіонів у майбутньому", - зазначив Скадемор. Тим не менше, кінцеву причину відмови від нововведення він не назвав.

У тому випадку, якщо б пропозицію про проведення міні-турніру за вихід в ЛЧ було схвалено, нові правила вступили б в силу не раніше, ніж через три роки. Справа в тому, що АПЛ не може вносити зміни в існуючий регламент проведення турніру, оскільки до 2013 року у ліги діють контракти з телевізійними компаніями, що ведуть трансляції матчів.

Станом на 4 березня перше місце в чемпіонаті Англії займає "Челсі" (61 очко), за ним йде "Манчестер Юнайтед" (60 очок), на третьому рядку - "Арсенал" (58 очок), а на четвертій - "Тоттенхем Хотспур "(49 очок). "Ліверпуль" поки що посідає шосте місце з 48 очками.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Англійські клуби відмовилися від ідеї плей-офф за вихід в Лігу Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі