вівторок, 10 липня 2007 12:16

Англійці вибрали найкращий гол в історії футболу

Англійський футбольний журнал World Soccer оприлюднив список найкрасивіших голів в історії футболу. Перше місце зайняв прохід і точний удар Дієго Марадони в матчі 1/4 фіналу чемпіонату світу 1986 року Аргентина - Англія (2:1). Марадона отримав м"яч на своїй половині поля, обіграв п"ятьох суперників і уразив порожні ворота, повідомляє Лента.ru.

У тому матчі капітан збірної Аргентини забив два голи. Спочатку він відкрив рахунок, переправивши м"яч у ворота англійців Пітера Шилтона рукою. Марадона довгий час відмовлявся визнати, що зіграв не за правилами, кажучи, що гол був забитий "божою рукою", але після багатьох років розповів, що діяв навмисно.

Друге місце зайняв гол форварда збірної Голландії Марко ван Бастена у фіналі чемпіонату Європи 1988 року проти СРСР (2:0). На третю позицію журнал World Soccer помістив удар Зінедіна Зідана у фіналі Ліги чемпіонів - 2001/02 "Реал" (Мадрид) - "Баэр" (Леверкузен).

Англійський журнал назвав також кращий матч і кращу команду в історії футболу. Самою видовищною грою визнаний півфінал чемпіонату світу 1970 року Італія - Німеччина (4:3), а кращою командою - збірна Бразилії, що виграла першість планети в тому ж 1970 року.

Відео голівМарадони, ван Бастена та Зsдана.

Зараз ви читаєте новину «Англійці вибрали найкращий гол в історії футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі