середа, 26 вересня 2007 10:51

Ананд знаходиться за крок від перемоги на чемпіонаті світу з шахів

Індійський гросмейстер Вішванатан Ананд, обігравши в 11-му турі миру росіянина Олександра Морозевіча на чемпіонаті світу , що проходить в Мехіко, зміцнив своє лідерство в турнірі. На його рахунку тепер 7,5 очок, повідомляєwww.lenta.ru.

Найближчі переслідувачі Ананда свої партії завершили внічию. Діючий чемпіон, росіянин Володимир Крамник вже на 13-му ході уклав мирну угоду із співвітчизником Олександром Грищуком, а ізраїльтянин Борис Гельфанд з тим же результатом зіграв ще з одним росіянином, Петром Свідлером. Внічию завершилася і партія між угорцем Петером Леко і вірменином Левоном Ароняном.

У Гельфанда на рахунку 6 очок, у Крамника, Ароняна і Леко - по 5,5 очок. Таким чином, Ананду для завоювання чемпіонського титулу досить в трьох партіях, що залишилися, набрати одне очко (двічі зіграти внічию або отримати одну перемогу). Нагадаємо, що індійський гросмейстер вже був чемпіоном світу з 2000 по 2002 роки, але не за класичною версією, а за версією ФІДЕ, що вважалася менш престижної.

У разі перемоги в Мексиці в 2008 році Ананду належить відстоювати свій титул в матчі-реванші з Володимиром Крамником. 
Зараз ви читаєте новину «Ананд знаходиться за крок від перемоги на чемпіонаті світу з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі