пʼятниця, 19 вересня 2008 15:03

Американський мільярдер врятував "Арсенал" від другого Абрамовича

Американський мільярдер Стен Кронке погодився ввійти до ради директорів лондонського футбольного клубу "Арсенал".

Місце в раді директорів бізнесменові надали на умовах, які фактично позбавляють російського підприємця Алішера Усманова можливості придбати контроль над клубом. Про це повідомляє англійське видання Times Online.

Усманов є найбільшим акціонером "Арсеналу". Росіянину належить 24,9 відсотка акцій англійського клубу. Кронке є власником 12,4 відсотка акцій "Арсеналу". Ставши членом ради директорів, американець підтвердив, що він не претендуватиме на контроль над клубом.

Очікується, що Кронке поставить підпис під угодою членів ради директорів, які ще в жовтні 2007 року домовилися, що не продаватимуть свої долі "третім особам" без згоди інших членів ради директорів. До включення Кронке в раду директорів акціонери, що мають своїх представників в цьому органі, контролювали в цілому 45,45 відсотка паперів "Арсеналу".

Вважається, що угода акціонерів "Арсеналу", що діє до квітня 2009 року, має на меті не допустити Алішера Усманова до контролю над клубом. Раніше російський бізнесмен заявляв, що має намір довести свій пакет до блокуючого (25 відсотків).

За правилами Лондонської фондової біржі, якщо Усманов доведе кількість своїх акцій до 29,9 відсотка, він зобов"язаний буде зробити пропозицію іншим акціонерам про придбання контрольного пакету.

Як повідомляється на офіційному сайті клубу, поки Кронке не підписав угоду акціонерів, що обмежує продаж їх акцій.

Раніше Кронке сам намагався придбати контроль над "Арсеналом", проте зустрів опір з боку інших акціонерів. Президент лондонського клубу Пітер Хілл-Вуд заявив, що "Арсеналу" не потрібні заокеанські власники.

Після того, як Усманов довів свою частку в "Арсеналі" до 21 відсотка, Хілл-Вуд заявив, що походження капіталу російського бізнесмена є "загадкою", а в Узбекистані, звідки родом Усманов, "взагалі сумнівний бізнес".

Президент лондонського клубу додав, що не хотів би бачити Усманова власником "Арсеналу".

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американський мільярдер врятував "Арсенал" від другого Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі