понеділок, 11 квітня 2011 13:26

Американський мільярдер купив "Арсенал"

Американський мільярдер купив "Арсенал"

Одні з найбільших акціонерів англійського футбольного клубу "Арсенал" дали згоду на те, щоб його власником став американський мільярдер Стен Кронке.

Про це в понеділок, 11 квітня, повідомляє Reuetrs.

Кронке, якому належать близько 30% акцій клубу з північного Лондона, запропонував акціонерам "Арсеналу" 11.750 фунтів стерлінгів за акцію і вже досяг домовленості з Денні Фішманом, власником 16,1%, і Ніною Брейсуелл-Сміт, яка володіє 15,9%.

Згідно з умовами операції, Каноніри оцінені в 731 мільйон фунтів (1,2 мільярда доларів).

Тепер відповідно до правил британської комісії зі злиттів і поглинань Кронке зобов'язаний зробити оферту іншим власникам "Арсеналу".

Іншим великим акціонером Канонірів є російський бізнесмен Алішер Усманов. Через фонд Red and White Holdings, що належить йому, він володіє майже 27% акцій клубу.

Раніше головний тренер "Арсеналу" Арсен Венгер позитивно відгукнувся про перехід контролю над командою до американця, сказавши, що бізнесмен "розуміє спадщину і традиції клубу".

Кронке, якому 63 роки, вже володіє професійною баскетбольною командою Денвер Наггетс, футбольною командою Колорадо Репідз і хокейною командою Колорадо Евеланш. Його дружина - Енн Уолтон, спадкоємиця імперії Wal-Mart.

Стан Кронке престижний журнал Forbes у 2010 році оцінив у майже 3 млрд доларів.

Відзначимо, що "Арсенал" залишився поки єдиним серед найбагатших клубів Прем'єр-ліги, яким володіють англійці. МЮ і "Ліверпуль" належать американцям, "Челсі" - росіянину, а "Манчестер Сіті" - арабським шейхам.

Зараз ви читаєте новину «Американський мільярдер купив "Арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі