понеділок, 20 грудня 2010 18:27

Американці не продадуть "МЮ" катарській компанії

Американці не продадуть "МЮ" катарській компанії

Сім'я американських бізнесменів Глейзерів, яким належить футбольний клуб "Манчестер Юнайтед", не має наміру розлучатися з командою, незважаючи на інтерес з боку катарської компанії Qatar Holdings, повідомляє Manchester Evening News.

Фанати "МЮ" вже два роки проводять акції проти Глейзерів, надягаючи на матчі команди жовто-зелені шарфи на знак відданості первісним кольорам клубу, збитки якого за рік склали 83 мільйони фунтів. За відомостями ЗМІ, компанія, якою володіє правляча в Катарі сім'я, запропонувала 1,5 мільярда фунтів.

Представник "МЮ" Філ Таунсенд підкреслив, що інтерес до команди з боку бізнесменів з Катару - вигадка преси. "У цьому немає ні частки правди. До клубу ніхто не звертався, і він не продається", - заявив Таунсенд.

Генеральний директор і президент Qatar Holdings Хамад бін Джабер аль-Тані, який займає також пост прем'єр-міністра Катару, в травні 2010 року купив мережу магазинів Harrods у власника "Фулхема" Мохаммеда аль-Файєда. А провідна катарська газета The Gulf Times з посиланням на джерело відзначає, що "Катар націлений на придбання "Юнайтед".

Минулого тижня Qatar Foundation, яка є благодійною організацією правлячої сім'ї, уклала спонсорський договір з іспанською "Барселоною" на 25 мільйонів фунтів.

У грудні Катар отримав право прийняти чемпіонат світу з футболу 2022 року, тоді як англійці не зуміли завоювати ЧС-2018.

Малькольм Глейзер придбав "МЮ" у 2005 році за 790 мільйонів фунтів.

Зараз ви читаєте новину «Американці не продадуть "МЮ" катарській компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі