пʼятниця, 21 серпня 2009 12:12

Ямайський спринтер Усейн Болт хоче отримати лицарський титул

Ямайський спринтер Усейн Болт хоче отримати лицарський титул

Світовий рекордсмен з бігу на 100 і 200 метрів ямайський спринтер Усейн Болт заявив, що він хотів би стати лицарем Британської імперії. Про це пише видання The Daily Mail. Легкоатлет сказав, що він буде дуже радий, якщо королева Єлизавета II подарує йому лицарський титул. "Сер Усейн Болт" - звучить дуже красиво", - відзначив спринтер.

Болт, який встановив 20 серпня новий світовий рекорд на дистанції 200 метрів, заявив, що тепер він готовий до нових досягнень. У фінальному забігу на 200 метрів на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Берліні спринтер показав результат 19,19 секунд - на 0,11 секунд швидше за свій же світовий рекорд, встановлений на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні.

Раніше спринтер, якому 21 серпня виповнилося 23 роки, встановив на чемпіонаті світу в Берліні новий рекорд на стометрівці. Болт подолав найпрестижнішу спринтерську дистанцію за 9,58 секунд. Болт також планує взяти участь у фіналі естафети 4 по 100 метрів у складі збірної Ямайки.

Ямайка отримала незалежність від Великої Британії в 1962 році. Проте Ямайка входить до складу Британської Співдружності на правах домініону, а головою карибської держави є британська королева. Таким чином, Болт належить до підданих Єлизавети II.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Ямайський спринтер Усейн Болт хоче отримати лицарський титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі