пʼятниця, 23 лютого 2007 13:05

Алезі хоче повернути французів у "Формулу-1"

 

Після того як Олівьє Паніс залишив "Формулу-1" у 2004 році, у цьому виді спорту не залишилося французів. Колишній гонщик Жан Алезі, 42 роки, впевнений, що скоро ситуація зміниться. З цією метою він почав тренувати команду з шести пілотів. Серед них переможець гонки ChampCar Нельсон Філіпп, гонщики Євросерії F3 Гійом Моро і Роман Грожан, зірка А1 Лоік Дюваль і пара пілотів Формули Рено Жан-Карл Верней та Нельсон Панчатічі, повідомляє f1news.ru.

- Я очолив команду молодих французьких пілотів, яким довіряє наша національна федерація. Ми приїхали на цей збір у Дубаї, щоб пройти курс фізичної підготовки і зробити заяву для преси. Одна з серйозних проблем - пошук джерел фінансування, - розповідає Алезі. - Уже на першій зустрічі я сказав їм, що найлегший шлях у "Формулу-1" - це перемоги в усіх гоночних серіях, що їм тільки зустрічатимуться. Колись саме так я потрапив у цей чемпіонат. Настав час поділитися досвідом. Думаю, французи скоро повернуться у "Формулу-1" і будуть успішними.

Алезі припинив виступи у 2001 році. Виступав за "Тіррелл", "Феррарі", "Бенеттон", "Заубер", "Прост" та "Джордан". У складі "Феррарі" у 1995 році виграв Гран-Прі Канади.

Зараз ви читаєте новину «Алезі хоче повернути французів у "Формулу-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі