середа, 21 лютого 2007 16:54

Яковлева виграла "золото" чемпіонату Європи з біатлону

  Оксана Яковлева на найвищій сходинці п'єдесталу зимової Універсіади-2007
Оксана Яковлева на найвищій сходинці п'єдесталу зимової Універсіади-2007

Перший день чемпіонату Європи з біатлону у болгарському Банско приніс Україні дві нагороди. В індивідуальній гонці у чоловіків на 20 км Олексій Коробейніков був близький до "золота", однак прикре падіння на останньому повороті перед фінішем позбавило його найвищої нагороди. Він фінішував третім.

Проте у жіночій індивідуальній гонці (15 км) "золото" до скарбнички збірної України принесла Оксана Яковлева, 26 років.

Після другої стрільби Яковлева була третьою, після третьої - другою, а після останньої пішла на дистанцію першою. Вона стала єдиною біатлоністкою, яка не зробила жодного промаху.

Лідерською позицією Оксана не поступилася і виборола "золото". Білоруска Людмила Ананко програла їй 7.3 секунди, а бронзова призерка Магдалена Гвіздон з Польщі - 15.1 секунди.

Віта Семеренко фінішувала 7-ю (3 промахи), Олена Петрова - 14-ю (2 промахи) і Ніна Лемеш - 31-ю (6 промахів).

Варто також відзначити швидкість Віти Семеренко. За цим показником вона посіла п"яту сходинку. Яковлева була лише 17-ю, Лемеш та Петрова - 23-ю та 24-ю відповідно. Найшвидше бігла болгарка Ірина Нікульчіна.

Зараз ви читаєте новину «Яковлева виграла "золото" чемпіонату Європи з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі