субота, 17 серпня 2019 13:06

"Якби "Динамо" очолив Моуріньйо, незадоволених теж вистачало б" – журналіст

"Якби "Динамо" очолив Моуріньйо, незадоволених теж вистачало б" – журналіст
Шахов вважає, що зараз рівень критики "Динамо" зашкалює

Відомий журналіст Андрій Шахов прокоментував призначення Олексія Михайличенка новим головним тренером "Динамо".

"Ну що ж, Олексій Михайличенко - новий головний тренер "Динамо". Вадим Євтушенко його найближчий помічник. Два великих київських динамівця, володарі Кубка кубків (Євтушенко навіть забив у фіналі), чемпіони СРСР, а Михайличенко ще чемпіон Олімпійських ігор і чемпіон України в як головний тренер.

Я прекрасно розумію, що багато хто розраховував на інший вибір, але словосполучення "інший вибір" відносилося б до будь-якого наставника. У "Динамо" мільйони уболівальників, всім догодити, нереально, і якби в Київ перебралися вільні зараз Аллегрі, Моуріньо або Венгер незадоволених б теж вистачало.

Зараз зовсім неважливо, кого кожен з нас, уболівальників, хотів бачити на чолі команди. Вибір робити не нам, на референдум питання не було винесено. Будь-яке тренерське призначення - ризик. Скільки було випадків, коли приходить досвідчений тренер, перелопачує склад команди, розлучаючись з лідерами і купуючи новачків, а потім розводить руками: ой, вибачте, не вийшло.


З Михайличенком цього не станеться. Він знає клуб зсередини. Працюючи спортивним директором і очолюючи селекцію, він брав безпосередню участь і мав аж ніяк не дорадчий голос при купівлі будь-якого гравця, так що він прекрасно знає можливості всіх футболістів (а я впевнений, що не такий поганий склад команди, як її результати) і йому не потрібно багато часу на ознайомлення з командою.

Бачу дуже важливим, щоб головний тренер і помічники гармонійно доповнювали один одного. Михайличенко-Євтушенко бачиться мені саме таким тандемом

Можу припустити, що цей фактор був ключовим для президента клубу при виборі нового наставника команди. Як і те, що при Михайличенку- тренері "Динамо" ставало чемпіоном України, а в Лізі чемпіонів до останньої хвилини останнього туру претендували на вихід з найскладнішої групи з "Локомотивом", "Інтером" і "Арсеналом". Ніколи не забуду останній матч з "Інтером" на НСК "Олімпійський", коли обом командам потрібна була тільки перемога і при рахунку 1:1, обидві, забувши про оборону, летіли тільки вперед. Були виходи один на один, три в два, п'ять в три, але ніхто не забив. І якщо в наступному сезоні "Динамо" знову опиниться в Лізі чемпіонів, та ще й до останнього туру буде претендувати на вихід з найскладнішої групи, - це стане великим проривом і великим тренерським успіхом.

Бачу дуже важливим, щоб головний тренер і помічники гармонійно доповнювали один одного. Михайличенко-Євтушенко бачиться мені саме таким тандемом. Тандемом, який в змозі дати результат, поставити команді гру, зробити її керованою і повернути на шлях перемог і трофеїв. Вадим Євтушенко - прекрасний тактик, стратег. Погодьтеся, його аналіз матчів або розбір конкретних епізодів на каналах "Футбол" був самим цікавим і пізнавальним в цих обговореннях.

Насправді можна ще довго намагатися пояснити, чому саме цим тренерам було довірено перша команда. Але хочу закінчити іншим. Ці заслужені люди приймають "Динамо" в дуже непростий час. Три роки без Ліги чемпіонів, три роки без перемоги в чемпіонаті: нерви у вболівальників на межі і рівень критики всіх і вся просто зашкалює. Не бачу нічого поганого в динамівських серцях, якщо до них додаються динамівські мізки.

Давайте враховувати, що не ці тренери проводили збори, не вони займалися селекцією, а купувалися і продавалися футболісти, які були потрібні і відповідно не потрібні Хацкевичу. У тому числі і на ті позиції, на які вимагав підписання гравців попередній тренер. Тому не варто влаштовувати обструкцію ні за фактом призначення, ні після можливих перших невдач. Клуб вірить, що цього дуету вдасться вирішити поставлені завдання, клуб зробив на нього ставку. Так що давайте підтримаємо новий тренерський штаб і проявимо терпіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тренування будуть іншими" – Михайличенко

Перший матч під керівництвом нового тренера "Динамо" зіграє в суботу, 24 серпня, проти донецького "Олімпіка".

Зараз ви читаєте новину «"Якби "Динамо" очолив Моуріньйо, незадоволених теж вистачало б" – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі