понеділок, 30 березня 2020 21:00

Як вплине перенесення Євро на наших суперників у групі

Як вплине перенесення Євро на наших суперників у групі
Тренер збірної Нідерландів Рональд Куман має контракт зі збірної до липня 2020 року. Фото: рейтер

Євро-2020 з футболу перенесли на рік. Для української збірної це загалом добре . А як щодо суперників нашої команди – Нідерландів та Австрії?

ЕкспертGazeta.uaЛеон Вургафт, журналіст інтернет-порталу ua-football.com

Впродовж нещодавніх жахливих років в стартовому складі збірної Нідерландів іноді не було жодного гравця у віці 25-31 років. Зате нині в збірній більшість таких - на піку кар'єри. Для них перенесення Євро - погані новини.

Це ж стосується і для ветеранів Яспера Сіллесена, Дейлі Блінда, Йоеля Фелтмана, Кевіна Строотмана, Райана Бабеля, для загалом немолодої оборони. Також ніхто не обіцяє, що наступний сезон гравців "Аталанти" Ханса Хатебура, Мартена Де Роона та Робіна Гозенса буде таким феноменальним , перехід влітку до більш статусного клубу може створити їм проблеми. Заважає і незрозумілий статус тренера. Рональд Куман заявляє, що мріє тренувати "Барселону", в січні відхилив пропозицію каталонців лише через зайнятість у збірній.

Влітку "Барса" шукатиме нового тренера, а, можливо, і нового президента. І другого такого шансу Куман може не отримати

Влітку "Барса" шукатиме нового тренера, а, можливо, і нового президента. І другого такого шансу Куман може не отримати. Нині він не має контракту зі збірною на 2021-й рік, відмовляючись прямо відповідати на запитання, чи залишиться. Все це здатне створити непотрібну напругу. А, можливо, і залишити збірну без тренера. Хоча в Федерації впевнені, що контракт буде підписано. Тож загалом перенесення турніру для "помаранчевих" - удар. З іншого боку, воно може вирішити чимало проблем. Серйозні травми нині залишають їх без цікавих гравців - Депая, Фелтмана, Бергвейна, Малена.

Лідери збірної Матейс Де Ліхт та Френкі Де Йонг переживають важкі перші сезони в "Ювентусі" та "Барселоні". У сезоні 2020/21 вони повинні освоїтися. Молоде покоління все ще не зовсім готове. Для нього рік зростання може виявитися вкрай важливим. Крім того, нині несподівано кризовий "Аякс" та очікувано кризовий ПСВ повинні прийти до тями у наступному сезоні.

Австрійці після кількох років страждань також перебувають у відмінному стані прямо зараз. І побоюються втратити його. До головного тренера Франко Фоди спочатку ставилися доволі скептично. Фахівець сам визнає, що після двох поразок поспіль на початку відбіркового турніру тиск на нього був вельми потужним. Надалі ситуація значно покращилася. Настільки, що нині Фода - найкращий тренер збірної в історії за середньою кількістю здобутих очок за матч.

Австрійська молодь виглядає більш готовою, ніж голландська

Але невпевненість в його кваліфікації залишається. Як і критика. Фоді закидають за впертість в плані тактики, за неповне розкриття потенціалу нинішнього покоління, яке називають найкращим за останні десятиліття. А на аргументи про результати відповідають про слабкість суперників в кваліфікації на Євро - Польщі, Словенії, Ізраїлю, Північної Македонії, Латвії. Пригадується й шлях австрійців на Євро-2016 - відмінний відбірковий турнір і провальний фінальний. В країні побоюються, що роз'єднаність збірної знову повернеться. Тому краще б на хвилі поточного успіху відіграти на Євро якомога раніше.

Стосовно кадрів. Воротарі та оборонці – ветерани. Нападник Марко Арнаутович грає в китайській лізі, де його рівень після англійської лише падатиме. Плюс - австрійська молодь виглядає більш готовою, ніж голландська. Стефан Пош, Флоріан Гріллітш, Конрад Лаймер, Ксавер Шлагер вже грають у провідних клубах німецької бундесліги. Звісно, за рік вони лише додадуть. Але й нині здатні досягти чимало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про суперників збірної України на Євро-2020

Фінальна частина Євро має стартувати 11 червня 2021 року.


Зараз ви читаєте новину «Як вплине перенесення Євро на наших суперників у групі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі