середа, 28 липня 2021 21:00

Як Суркіс використовує Луческу

Як Суркіс використовує Луческу
Ігор Суркіс та Мірча Луческу. Фото: ФК "Динамо" Київ

Румунський тренер Мірча Луческу очолює "Динамо" вже рік.

За цей час команда змогла виграти всі внутрішні трофеї - Кубок, Суперкубок та чемпіонат.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в особі досвідченого румунського тренера отримав не тільки результат, але і капіталовкладення гравців.

Після приходу Луческу в "Динамо" від Мірчі чекали активної трансферної кампанії в бік Бразилії. Так він привчив працювати у попередніх клубах.

Попри зменшення фінансових можливостей Суркіс, готовий купувати футболістів за бажання тренера. На бразильців Че Че та Сідклея витратили в районі €10 млн. Талановитий данець Мікаель Дуелунд коштував в районі €4 млн. Жерсон Родрігес, Фран Соль, Владислав Супряга - футболісти, за яких потрібно було платити.

Луческу відмовився від придбання коштовних футболістів

Луческу на відміну від попередників проводить дуже пасивну кампанію. Кияни за рік не витратили і 2-3 мільйонів Мірча запрошує не дорогих, мало кому відомих футболістів, щоб потім ліпити із потенційних зірок. Про існування Іллі Шкуріна чи Еріка Раміреса в Україні знали скільки ж, як про Максима Шацьких до переходу в "Динамо". Про Дениса Антюха із "Колоса" не всі знали навіть в Україні. Луческу ставить не на клас чи майстерність, а на мотивацію та бажання вчитися. Минулого сезону такою дорогою пройшли власні гравців Микола Шапаренко та Ілля Забарний. Замість витратат на нових футболістів Суркіс отримає збільшення цін на власних гравців та новачків команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс знищує кар'єру Супряги

Для самого Луческу така модель вигідна по своєму. Якщо у нього не вийде досягти результату, то він завжди може сказати, що працює із молоддю та йому не купують коштовних гравців.

1 серпня "Динамо" стартує в чемпіонаті України матчем проти "Колоса". Початок гри о 19:30. Звіт про матч читайте на нашому сайті.

Під час літнього трансферного вікна "Динамо" підписало нападників Іллю Шкуріна із ЦСКА", Еріка Раміреса із ДАК 1904" та півзахисника "Колоса".

Зараз ви читаєте новину «Як Суркіс використовує Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі