середа, 03 червня 2020 21:00

Як помирали видатні боксери

Як помирали видатні боксери
Джо Луїс і макс Шмелінг на зважуванні перед повторним поєдинком. Фото Рейтер

3 червня 2016 року у віці 74 років помер Муххамед Алі – багаторазовий чемпіон світу з боксу в суперважкій категорії. З 1984 року спортсмен страждав від хвороби Паркінсона, однак смерть наступила від септичного шоку.

Згадуємо, як помирали інші видатні боксери.

Знаменитий нокаутер 20-их років, чемпіон світу суперважкій категорії Джек Демпсі в житті багато разів падав і піднімався. Він став чемпіоном у 20-х, розорився і втратив дружину під час Великої депресії. Згодом купив ресторан і знову казково розбагатів.

Помер у 1983 році у віці 87 років від серцевої недостатності. За 6 років до смерті на дружину Джека напали грабіжники. Демпсі сам догнав їх побив так, що ті змушені були звати на допомогу поліцію.

Інсульт, який розбив чемпіона, був воістину доброю справою й припинив душевні муки спортсмена

Зірковий боксер багаторазовий чемпіон світу Джо Луїс помер у 67 років. Учасник знаменитих боїв із німцем Максом Шмелінгом на пенсії підсів на наркотики. Згодом загримів до психлікарні, рятуючись від нав'язливого почуття страху. Інсульт, який розбив чемпіона, був воістину доброю справою й припинив душевні муки спортсмена. Джо Луїса поховали на Арлінгтонському меморіальному цвинтарі.

Його опонент Макс Шмелінг прожив достойне життя. До війни він рятував євреїв, а після закінчення боїв купив у компанії "Coca-Cola" торговий бренд "Кока-кола Гамбург". До старості опікувався справами свого суперника Джо Луїса, виплачував кошти на його лікування, а згодом – на похорони. На свій 96-ий день народження покликав лише вибраних гостей.
– Якщо доживу до 100 років, тоді відгуляю, – казав.
До омріяної дати не дотягнув одного року. Помер 2 лютого 2005 року.

Непереможний боксер 50-х років, учасник 49-ти переможних Роккі Марчіано теж був успішним бізнесменом. Однак доля була суворою до нього. 31 серпня 1969 року приватний літак знаменитого боксера втратив керування над Айовою і врізався в дерево. Всі пасажири загинули. Серед них був і екс-чемпіон світу Роккі Марчіано. Наступного дня йому мало би виповнитися 46 років.

Переможець Муххамеда Алі, учасник знаменитого "трилеру в Манілі", "бомбардувальник, що димить" Джо Фрейзер теж не дожив до глибокої пенсії. 5 листопада 2011 року лікарі виявили в екс-чемпіона світу рак печінки на останній стадії. Джо доправили до хоспісу для помираючих. У ніч з 11 на 12 листопада Фрейзер відійшов у кращий світ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великого чемпіона з боксу вибили за канати у прощальному поєдинку

70 проведених боїв Макса Шмелінга ніяк не вплинули на його довголіття. До самої смерті він зберігав ясний розум.

Зараз ви читаєте новину «Як помирали видатні боксери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі