неділя, 01 серпня 2021 14:04

Як Хацкевич та "Шахтар" допомогли Яремчуку перейти в "Бенфіку"

Як Хацкевич та "Шахтар" допомогли Яремчуку перейти в "Бенфіку"
Роман Яремчук має посилити атаку "Бенфіки". Фото: ФК "Бенфіка"

25-річний форвард збірної України Роман Яремчук став гравцем "Бенфіки". Португальський гранд придбав українського нападника за €17 млн. Футболіст підписав контракт на п'ять років.

Трансфер Яремчука не став несподіваним. Нападник вже давно хотів покинути "Гент" заради сильнішого клубу та чемпіонату.

Утримувати футболіста не було сенсу. Яремчук вдало виступив на Євро. Наступний великий турнір на рівні збірних відбудеться через півтора року та невідомо, чи може Україна поїхати в Катар на Кубок світу. В той час Роману вже буде 27 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує Яремчук

Ключеве значення в переході Яремчука відіграв колишній тренер "Динамо" Олександр Хацкевич та головний конкурент киян донецький "Шахтар".

У 2017 році Хацкевич не знайшов місця в команді для Яремчука. Тодішній новий наставник "Динамо" робив ставку в атаці на Дьємерсі Мбокані та Жуніора Мораеса. Повернув з оренди Артема Кравця та мав надії на свого улюбленця Дмитра Хльобаса. Яремчука відправили у дубль, а потім продали. Якби не білоруський тренер, то Яремчук міг би досі грати в Україні та далеко не факт, що в "Динамо".

Влітку 2021 року "Шахтар" придбав півзахисника "Бенфіки" Педріньйо. Сума трансферу склала €18 млн. Бразилець не зміг себе знайти в Лісабоні. За два місяці майже аналогічна сума була заплачена "Бенфікою" за Яремчука. Гроші за Педріньйо допомогли португальцям підписати нового футболіста.

Роман Яремчук є основним форвардом збірної України. На Євро провів п'ять матів в яких забив два голи. Загалом на активі нападника 27 матчів за національну команду, в яких він забив 10 голів.

4 серпня "Бенфіка" відкриє сезон матчем кваліфікації Ліги чемпіонів проти московського "Спартака".

Зараз ви читаєте новину «Як Хацкевич та "Шахтар" допомогли Яремчуку перейти в "Бенфіку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі