четвер, 28 травня 2020 21:00

Як Блохін здобув головну перемогу у тренерській кар'єрі

Як Блохін здобув головну перемогу у тренерській кар'єрі
Блохін двічі очолював збірну України. Фото Рейтер

Колишній тренер збірної України Олег Блохін вважає, що матч проти Туреччини у відборі до Кубка світу-2006 став найкращим у його тренерській кар'єрі.

Підопічні Блохіна розгромили турків у гостях із рахунком 3:0.

"Для нашої команди було дуже важливо не спіткнутися в Стамбулі, продемонструвавши впевнену гру. До зустрічі з Туреччиною хлопці підійшли дуже відповідально, адже результат матчу мав для нас важливе значення - ми боролися не тільки за першу сходинку в групі, але і за престиж.

У тому поєдинку наша команда продемонструвала одну з найкращих своїх ігор у відбірковому циклі", – розказав Блохін.

Гра Туреччина – Україна відбулася 17 листопада 2004 року в Стамбулі. В другій європейській групі чотири команди претендували на путівку до Німеччини – Україна, Туреччина, Данія і чемпіон Європи Греція. Матч в Стамбулі бачився одним із вирішальних.

Наші забили в самому початку зустрічі. Воронін пройшов флангом і віддав пас у центр. Шевченко до м'яча не дістався, але він ліг точно на ногу Олегу Гусєву, який влучив у порожній кут – 0:1.

Особливо мені сподобався Олександр Рикун. Це, мабуть, теж був його найкращий матч

На 17 хвилині той же Воронін дав пас на хід Шевченкові. Андрій увійшов у карний майданчик і пробив у дальній кут воріт Рюшту – 0:2.

Рахунок міг бути непристойним уже на 35 -ій хвилині. Андрій Воронін отримав пас від Шевченка, обвів воротаря і бив лівою в порожні ворота, але влучив у поперечку.

У другій половині гри Україна продовжувала ловити Туреччину на контратаках. Шевченко згаяв блискучий пас Рикуна, який одним дотиком перекинув м'яч через захисника, а другим відправив Шевченка сам на сам із Рюшту.

Олександр повторив свій фокус на 89-ій хвилині. Одним обманним рухом він пошив у дурні двох захисників Туреччини, вийшов сам на сам із Рюшту й скинув м'яч під удар Шевченку – 0:3.

Україна стала лідером групи й наступного року напряму виборола путівку на Мундіаль.

– Блохін має рацію, – згадує Мирон Маркевич. – У тому відборі ми мали багато гарних матчів, але виїзний проти Туреччини – безумовно, найкращий. Особливо мені сподобався Олександр Рикун. Це, мабуть, теж був його найкращий матч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів про найзнаковіший момент у своїй футбольній кар'єрі

На Кубку світу 2006 в Німеччині збірна України дійшла до чвертьфіналу, де поступилася майбутньому чемпіону – Італії.

Зараз ви читаєте новину «Як Блохін здобув головну перемогу у тренерській кар'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі