субота, 18 жовтня 2008 18:00

Ахметов заплатить $30 мільйонів за парк біля "Донбас Арени"

Президент донецького "Шахтаря" Ренат Ахметов витратить $30 мільйонів на паркову зону навколо арени "Донбас Арена", яка ще будується.

Відповідальною за втілення проекту призначена німецька фірма Fagus, повідомили uasport.net у прес-службі "Донбас Арени". Вже в кінці жовтня 2008 року німці обіцяють презентувати мешканцям донецьку проект першої та другої черги будівництва парку.

Компанія Fagus спеціалізується на урбаністичному ландшафтному та парковому дизайні, а також міському озелененні. Компанія має Національну премію Німеччини за проект парка у Туріні, площею 800 тис. га, розташованого на місці уранових шахт.

Об"єм робіт по "Донбас Арені" склав 24 га прилеглої до стадіону території та 35 гектарів міської паркової зони. До дизайн-проекту входять квітники, газони, ігрові майданчики та розташування дерев. На території парку будуть висаджені дерева віком 30-40 років, привезені з кращих лісів Європи.

Відкриття нового стадіону донецького шахтаря та однієї з арен Чемпіонату Європи 2012 року заплановано на літо 2009 року. У вересні 2008-го відбулася урочиста церемонія, в ході якої стадіон отримав ім"я "Донбас Арена".

"Sports.ru"

Зараз ви читаєте новину «Ахметов заплатить $30 мільйонів за парк біля "Донбас Арени"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі