середа, 29 жовтня 2008 18:21

Ахметов показав Ющенку і Качинському "Донбас Арену" (ВІДЕО)

Сьогодні "Донбас Арена" приймала високих гостей. В рамках IX щорічного Форуму "Україна — Польща", який на цей раз проходив в Донецьку, його учасники — президенти України і Польщі — ознайомилися з ходом будівництва футбольного стадіону.

Кортеж з високопоставленими гостями прибув до призначеного місця о 15:40. Віктора Ющенка і Леха Качинського вже зустрічали президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов, віце-президент клубу Борис Колесніков, генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін і голова Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова.

Перші особи держав побували у внутрішніх приміщеннях стадіону і поглянули на чашу арени зсередини. Якщо для глави української держави цей візит був вже не першим, то його польський колега відвідав донецький стадіон вперше. Олександр Атаманенко, директор по експлуатації "Донбас Арени", коротко розповів Леху Качинському про хід будівництва.

— Ця арена відповідає стандартам "Еліт", і ми сподіваємося, що, крім матчів Євро-2012, наш стадіон може розраховувати на проведення фіналу Ліги чемпіонів — сказав директор по експлуатації "Донбас Арени". — Не так давно стадіон оглянули інспектори УЄФА, які дуже вимогливі, і вони підтвердили, що ця арена дійсно претендуватиме на місце у ряді кращих в Європі.

— Чи розраховуєте ви, що після завершення чемпіонату Європи в 2012 році цей стадіон самоокуповуватиметься? — поцікавився президент Польщі.

— Так, це повноцінний бізнес-проект, тому і після Євро ми розраховуємо на повернення інвестицій.

— Знаєте, виходячи з мого досвіду, коли я був мером Варшави, можу сказати, що дуже важко із стадіону зробити місце, яке постійно приносило б прибуток. Але не все в нашому житті робиться ради доходів. У цьому я з вами згоден.

Польського президента дуже вразила амбітність планів і розмах будівництва. Те ж саме можна сказати і про інших членів українсько-польської делегації, які висловили спільне захоплення від візиту на "Донбас Арену".

shakhtar

 
Зараз ви читаєте новину «Ахметов показав Ющенку і Качинському "Донбас Арену" (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі