пʼятниця, 07 червня 2013 11:21

"Ахметов оцінював Фернандіньо в 100 млн євро" - Палкін

"Ахметов оцінював Фернандіньо в 100 млн євро" - Палкін
Палкін: "Головне - щоб Фернандіньо був щасливий". Фото: shakhtar.com

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін прокоментував рекордний трансфер бразильського півзахисника Фернандіньо в "Манчестер Сіті".

"Буквально пару годин тому "Шахтар" і "Манчестер Сіті" прийшли до згоди з приводу переходу Фернандіньо. Контракт між клубами підписаний. Сума трансферу склала 40 мільйонів євро.

Це було важке рішення, ви чудово знаєте, ким був Ферна для нашого клубу. Але, разом з тим, всі ми чудово розуміли, що найголовніше, щоб він був щасливий, ріс далі як футболіст.

Ухваленню цього рішення передували кілька зустрічей президента ФК "Шахтар" Ріната Ахметова з Фернандіньо. Вони проходили в теплій і дружній обстановці. У ході бесіди Рінат Леонідович підкреслив, що для нього Фернандіньо коштує не 50, а 100 мільйонів євро. Але, якщо "Манчестер Сіті" зробить пропозицію в 40 мільйонів євро, він готовий включитися в переговори.

Англійці запропонували 40 мільйонів євро. Після чого відбулося ще одне спілкування президента "Шахтаря" і Фернандіньо. Рінат Леонідович сказав, що він готовий піти назустріч і відмовитися від задекларованої суми в 50 мільйонів євро. Але тільки за однієї умови. Якщо "Манчестер Сіті" запропонує Ферні такий контракт, який зробить його щасливим у новому клубі (в ході телефонної розмови з генеральним директором "Манчестер Сіті" я озвучив позицію нашого президента з даного питання). У зворотному випадку "Шахтар" готовий дати такі ж умови, які запропонує "Манчестер Сіті", і зробити все для того, щоб гравець був задоволений і залишився в Донецьку.

Ми були готові прийняти і поважати будь-яке рішення Фернандіньо. Коли "Манчестер Сіті" запропонував контракт, який повністю задовольнив гравця, Ферна вирішив спробувати свої сили в англійській Прем'єр-лізі. Рінат Ахметов щиро подякував йому за роки, проведені в "Шахтарі", за величезний внесок у наші перемоги і прекрасні людські якості і побажав йому удачі в новій команді"- написав Сергій Палкін у своєму обліковому записі в одній із соціальних мереж.

Нагадаємо, що 6 червня "Шахтар" заявив про продаж Фернандіньо за 40 мільйонів євро в "Манчестер Сіті". Ця сума стала рекордною в історії чемпіонату України.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов оцінював Фернандіньо в 100 млн євро" - Палкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі