неділя, 04 квітня 2021 20:42

Я не покину "Шахтар" – Каштру

Я не покину "Шахтар" – Каштру
Луїш Каштру залишатиметься до кінця контракту. Фото: "Шахтар"

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру прокоментував перемогу над "Ворсклою" (2:0).

- Прекрасно знали, що у нас дуже складний суперник. Знали, що буде не найкраще поле. Але дуже хотіли перемогти. Все це разом накладало на нас дуже велику відповідальність. Команда дала позитивну відповідь. Тільки в першому таймі у нас було два удари в штангу, Соломон виходив один на один з воротарем, ще було кілька моментів, які ми не змогли реалізувати, і забили один гол. Повністю контролювали гру, добре проявили себе як в атаці, так і в обороні, закривали всі шляхи до наших воріт.

У другому таймі "Ворскла" трохи більше володіла м'ячем, але не створювала явних гольових моментів. Все було так само. Був один епізод, який арбітр перетворив в штрафний. Рука - це був небезпечний момент для нас. Проте ми закривали всі зони, а команда діяла збалансовано. Провели хороший матч і перемогли.

Вся команда дуже добре себе показала. Мені дуже сподобалася гра Степаненка і всієї команди. Тарас мав завдання зупиняти "Ворсклу" при виграші першого і другого м'ячів. Всі хлопці показали себе гідно, як і Степаненко. Так, він втрачав м'яч, але причина цього - стан поля.

- Мораєс двічі забив у свій день народження. Шкода, що дні народження так рідко?

Так, це гарний збіг. Хочу, щоб він забивав завжди, але, на жаль, день народження тільки раз на рік. Інакше, він занадто швидко постаріє. Він провів хороший матч, як і вся команда. Команда завжди знала, що потрібно робити. Все було добре вирішено. Розуміли, що потрібно пресингувати лінію оборони "Ворскли", кажучи: Не давайте величезна кількість довгих передач нам за спину. Мораєс і гравці першої лінії атаки добре з цим впоралися. Ми розуміємо, чого вимагає гра. Дуже важлива була позитивна енергія в команді, в команді, яка хоче перемогти. Це мене радує.

- Перед матчем ви розглядали можливість відставки?

Я? Ні. Я віддаю собі звіт, яку роботу виконую, як ми перейшли з сезону в сезон, які проблеми у нас були протягом сезону - травми, коронавірус. Прекрасно знаємо, що сталося. Вчора ми раптово залишилися без Матвієнка. Крім того, ми без Ісмаїлі, Корнієнка та Хочолави. У нас багато проблем, але ми працюємо. У житті ми не можемо бути лукавим, мовляв, у нас є проблеми, а ми говоримо, що їх немає. Ні. Коли вони є - вони є. Ми намагаємося їх вирішити. Я ніколи не здамся і не буду дезертирувати. Я така людина. Я нічого не винен своїй совісті за весь час, що я в клубі. Кинути клуб? Ніколи, - сказав Каштру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворскла" програла "Шахтарю" через зайву повагу

Луїш Каштру невдало почав з "Шахтарем" другу половину сезону. Клуб відстав від київського "Динамо" в чемпіонаті України, вилетів з Кубка від першолігового "Агробізнесу" і припинив боротьбу в Лізі Європи, двічі програвши "Ромі".

Зараз ви читаєте новину «Я не покину "Шахтар" – Каштру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі